Protestatari la Congresul PSD, duși la secție de jandarmi. Oprișan: „Ne facem de râs în lume”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Prostest la Congresul extraordinar al PSD
Inquam Photos / Alexandru Busca

Sute de persoane protestează, sâmătă, în faţa Sălii Palatului, unde este organizat sâmbătă congresul extraordinar al PSD. Câteva persoane care au strigat împotriva PSD şi a Guvernului au fost ridicaţi de jandarmi.

UPDATE ora 16.11: Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor din cadrul Congresului PSD, senatorul Claudiu Manda, a vorbit, sâmbătă, despre protestele din fața Sălii Palatului, conform News.ro.

„În Germania s-a întâmplat aşa - au fost alegeri într-o sală legale, aşa cum prevedea legea, afară cei care au huiduit au fost luaţi cu jeturi de apă”, a declarat Claudiu Manda.

Acesta a completat: „Nu am făcut o sugestie, am spus că în Germania, unde e democraţie, au libertatea să protesteze, dar într-un cadru legal”.

ora 16.00: Sute de oameni protestează, sâmbătă dup-amiază, vizavi de Sala Palatului, în faţa lor fiind un cordon de jandarmi. Scandările se aud până în clădire, iar delegaţii la Congresul PSD se uită de la ferestre, informează News.ro.

Protestatarii scandează „Hoţii”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, „Condamnat penal, marş la tribunal”, „PSD, ciuma roşie”, „Justiţie, nu corupţie”, „Liviu Dragnea ai ajuns trădătorul neamului”.

Unii dintre oamenii care au venit să protesteze au portavoce, astfel că scandările se aud în clădirea Sălii Palatului. Mulţi delegaţi la congres au ieşit la ferestre pentru a vedea ce se întâmplă.

ora 15.45: Reacția președintelui PSD Vrancea, Marian Oprișan

„Autorităţile statului ar trebui să ia măsurile care se impun la orice manifestare neautorizată. Aşa este în toată lumea occidentală şi peste tot. Continuând de maniera asta nu putem decât să ne facem de râs în lume, din acest punct de vedere. În orice ţară civilizată se protestează, dar se protestează conform legii, într-un cadru democratic cuprins de lege", a spus Marian Oprişan, sâmbătă, conform Agerpres.

El a avut un mesaj pentru protestatarii de la Sala Palatului: „Eu le transmit să aibă răbdarea necesară ca PSD să-şi termine mandatul până în anul 2020, iar în anul 2020 la finalul acestui mandat românii vor avea o viaţă mai bună, vor fi mai demni şi vor avea o poziţie mult mai bună în Europa decât au avut până în momentul de faţă".

ora 10.30: Câteva zeci de persoane protesteaza sâmbătă în faţa Sălii Palatului, unde are loc Congresul PSD. Trei manifestanţi au fost luaţi de jandarmi, după ce nu ar fi respectat indicaţiile forţelor de ordine, scrie News.ro.

Protestatarii scandează împotriva coaliţiei de guvernare şi cer demisia şefilor celor două camere ale Parlamentului. Ei strigă "Hoţii", "Demisia", "Să vă fie ruşine" şi "PSD ciuma roşie".
În jurul Sălii Palatului a fost desfăşurat un dispozitiv de jandarmi.

De asemenea, au fost amplasate şi garduri.

În zonă sunt şi restricţii de circulaţie.

 

 „Pentru a clarifica anumite aspecte privind prezenţa Jandarmeriei şi măsurile de ordine din zona Sălii Palatului, va informez că în baza Protocolului privind organizarea şi desfăşurarea adunării publice din data de 10 martie nr. 865/6/07.03.2018 aprobat de PMB, Jandarmeria are obligaţia ,conform legii, să asigure măsurile de ordine şi siguranţă publică”, este poziţia transmisă de Jandarmerie.

„În legătură cu incidentul de la sala palatului va informăm că 3 persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pentru luarea masurilor legale, revenim cu detalii”, precizează Jandarmeria.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO