Protest în Arad din cauza unui drum nereparat de ani de zile. "Nu am curaj să circul decât cu 2-3 roţi de rezervă"

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Tot mai mulţi şoferi nemulţumiţi de cum arată şoselele de la noi din ţară recurg la proteste. De pildă, ieri, peste patru sute de oameni au blocat circulaţia pe o porţiune dintr-un drum judeţean din Arad.

Ei spun că acel tronson este o adevărată capcană şi că îşi distrug maşinile din cauza gropilor imense. Autorităţile s-au grăbit să reacţioneze şi au venit cu promisiuni.

Şoferii nemulţumiţi de cum arată această porţiune a drumului judeţean 709, Arad - Şiria, unul dintre cele mai importante din zonă, au coborât din maşini şi au blocat circulaţia. Cu pancarte în mâini, au încercat să se facă auziţi.

"Nu mai suportam să circulăm zilnic cu acele cratere gigantice în care ne rupem maşinile", spune un organizator. Protestatarii au venit pregătiţi cu piese stricate, spun ei, din cauza craterelor apărute în carosabil.

"Nu mai am curaj să circul pe acest drum decât cu două-trei roţi de rezervă", spune un şofer. Toţi acuză autorităţile că nu au făcut nimic în ultimii ani.

Iar reacţiile nu au întârziat să apară. Ioan Plaveti, consilier judeţean: "Dacă se usucă şi şoseaua, se îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea să intervină cu plombări. Luni va fi prima acţiune de intervenţie pe acest drum."

Potrivit autorităţilor locale, Consiliul Judeţean Arad a câştigat o finanţare europeană, în valoare de peste 140 de milioane de lei pentru a moderniza complet inclusiv cei 25 de kilometri de care se plâng oamenii. Proiectul se află în faza licitaţiilor şi lucrările ar putea să înceapă la sfârşitul acestui an sau în prima parte a anului viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO