Protest cu sute de oameni în Arad: „Scoateți centura! E inadmisibil”

Ultima actualizare: 20-01-2020 09:16

O problemă nerezolvată de mai bine de două decenii a scos, duminică, în stradă zeci de oameni din Arad.

Localnicii au protestat pentru că șoseaua de centură a orașului trece prin cartierul lor, la câțiva pași de case, iar traficul rutier aglomerat le dă mari bătăi de cap.

Toți vorbesc despre poluare, crăpături în pereți, dar și accidente.

Oamenii, înarmați cu pancarte și vuvuzele, și-au strigat nemulțumirile chiar pe centura de nord-vest a municipiului Arad, care traversează un cartier din oraș. Protestatarii spun că șoseaua care duce spre vama Nădlac este extrem de aglomerată, iar ei au de suferit din cauza traficului, mai ales că locuințele sunt la câțiva metri de drum.

Femeie: „Noi lucrăm trei schimburi. Ziua vrem să dormim și nu putem din cauza claxoanelor. Nu putem deschide geamurile din cauza poluării. Trebuie făcut ceva pentru această centură."

Bărbat: „Noi locuim la 100 de metri de centură și noaptea e imposibil să dormi, vara mai ales. Să stai la o cafea la terasă, imposibil, plus că mai avem și ceva firme de transport în zonă, care nu au ce căuta."

Bărbat: „Crapă pereții la casă și poluarea este foarte mare și ar trebui scoasă imediat. Trepidații, zgomot, accidente. Este inadmisibil să treacă prin centrul cartierului o centură ocolitoare de asemenea trafic."

Oamenii au adus și un sicriu pentru a atrage atenția asupra accidentelor care au loc în zonă.

Localnicii susțin că în 1996 s-au trezit peste noapte cu șoseaua de centură construită prin fața caselor. Li s-a promis că situația va fi una provizorie, dar de atunci nimic nu s-a schimbat.

Bărbat: „Din '96, de 20 și ceva de ani, administrația locală nu a reușit până la ora asta măcar să facă un proiect de centură ocolitoare."

Flavius Dumitraș, organizator: „Dorim să scoatem centura în afara orașului. Centura, prin definiție, ar trebui să ocolească cartierul și orașul."

Dacă autoritățile nu vor lua nicio măsură, oamenii spun că vor continua să protesteze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO