Protest împotriva restricţiilor, în faţa Palatului Cotroceni. Manifestaţia trebuia să se încheie la 19:30

Dată publicare: 10-04-2021 21:50
Dată actualizare: 10-04-2021 22:00


protest 10 aprilie

Protestatarii au ajuns sâmbătă seara la Palatul Cotroceni, în ciuda restricţiilor care ar fi trebuit să îi oprească să iasă pe stradă după ora 20:00. Ca şi la manifestaţiile precedente, poliţia şi jandarmii nu au intervenit

UPDATE 21:45 Cei aproximativ 1.000 de protestatari care au ajuns, sâmbătă seara, la Palatul Cotroceni, au aprins lumânări şi au afişat mesaje împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Oamenii protestează de asemenea, faţă de modul în care au fost evacuaţi mai mulţi pacienţi de la Spitalul Foişor, pentru transformarea acestuia în spital COVID. Mulţi dintre protestatari nu poartă masca de protecţie sau o poartă necorespunzător şi flutură steaguri tricolore, suflă în vuvuzele şi strigă lozinci anti-guvernamentale.

Protestul a continuat în pofida restricţiilor de circulaţie instituite după ora 20,00 în Bucureşti şi a autorizaţiei pentru desfăşurarea manifestării, care a fost obţinută până la ora 19,30.

Manifestaţia a fost anunţat pe reţelele de socializare, iar liderul Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a transmis live, pe Facebook, imagini de la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

 

Mai mulţi simpatizanţi AUR s-au adunat sâmbătă, la Piaţa Universităţii, unde se afla şi liderul formaţiunii George Simion, pentru a protesta faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei. De asemenea, şi la Piaţa Victoriei s-au adunat manifestanţi. Lor li s-au alătură şi alţi protestatari sosiţi din ţară cu autocarele şi care au plecat din zona Bucur Obor, în marş, către centrul Capitalei, conform News.ro.

”Oameni de AUR prezenţi astăzi la protestele împotriva restricţiilor impuse de un guvern criminal şi pentru autostrăzile A7 şi A8”, a scris pe Facebook George Simion, postând o imagine din Piaţa Universităţii şi una de la manifestaţia pentru autostrăzi în zona Moldovei. Liderul AUR nu purta mască de protecție.

Protestatarii de la Piaţa Universiatăţii aveau drapele tricolore şi afişau un banner pe care scrie ”Libertate”.

În Piaţa Victoriei au fost mai puţini manifestanţi cu drapele, însă lor li s-au alăturat oameni veniţi din ţară cu autocarele şi care apoi au venit în marş în Piaţa Victoriei.

Cei sosiţi cu autocarele, care afirmau că sunt din Iaşi şi Bacău, aveau drapele, cruci şi icoane. Unii dintre ei au declarat că îşi vor înapoi ”dreptul de a respira liber” şi revenirea la viaţa normală. 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO