Proiectele Roxanei, eleva din Constanta care i-a uimit pe americani. "E nevoie sa descoperim tratamente pentru anumite boli"

Ultimul update: Miercuri 24 Februarie 2016 07:00
Data publicarii: Duminica 21 Februarie 2016 07:32
Categorie: Actualitate

Tinerii romani continua sa uimeasca intreaga lume cu inteligenta lor.

O eleva de 17 ani, de la un liceu din Constanta, a luat punctajul maxim la Bacalaureatul american - o performanta care este atinsa doar de 1 la suta dintre candidati. Plina de ambitie si perseverenta, Roxana Vatamanu isi doreste sa studieze ingineria chimica la o universitate de top din Statele Unite. Mai departe, ar vrea sa ajute la descoperirea unor medicamente, care sa vindece boli grave, precum cancerul.

Roxana este eleva in clasa a XI-a, la Liceul International de Informatica din Constanta. S-a nascut in Braila, iar la 14 ani si-a lasat parintii acasa si s-a mutat singura la internatul din colegiu. Iubeste matematica si isi doreste sa studieze la facultate in Statele Unite ale Americii. Ca sa ajunga acolo, a fost nevoita sa sustina testul SAT, echivalentul bacului romanesc. A luat punctajul maxim.

Serdal Aslantas, profesor: "Este o performanta, pentru ca un procent din elevii din intreaga lume obtin un astfel de rezultat. Este unul dintre elevii nostri de top."

Roxana Vatamanu, eleva: "Difera subiectele, difera stilul fata de cel romanesc. Ei se bazeaza mai mult pe ideea de rezolvare a problemelor, ideea initiala, ca mai apoi, calculele le poti face cu ajutorul unui calculator, dar trebuie sa te incadrezi intr-un timp limita."

Jumatate dintre elevii din Romania sunt victime ale abuzurilor pe net. Cum trebuie sa reactioneze in caz de cyberbulling

Ambitioasa si plina de tenacitate, eleva stralucita depaseste granitele programei scolare obligatorie.

Mihai Bogdan, profesor: "Ii dezvolta o gandire logica si un rationament logic."

Visul Roxanei este sa ajunga inginer chimist intr-o companie farmaceutica. De altfel, domeniul medical nu ii este strain. Ambii parinti sunt asistenti medicali intr-un spital din Braila.

Roxana Vatamanu, eleva: "Vreau sa fac medicamente, pentru ca tot timpul va fi nevoie de medicamente, tot timpul vor fi boli. Este nevoie sa descoperim tratamentul pentru anumite boli, cum ar fi cancerul sau alte boli grave."

Pana atunci insa are multe altele de facut. Roxana se pregateste pentru olimpiada judeteana de chimie, pentru proiectarea statiei spatiale pentru o competitie organizata de NASA, dar si pentru Concursul International InfoMatrix.

Profesorii nu mai stiu cum sa-i tina pe elevi la ore. Judetul in care s-au inregistrat un milion de absente intr-un semestru

Profesorii nu mai stiu cum sa-i tina pe elevi la ore. Judetul in care s-au inregistrat un milion de absente intr-un semestru

Defileul Crisului

Un bărbat de 42 de ani a murit în urma unui accident de rafting de pe Defileul Jiului

Fifor: Primele transportoare blindate Piranha vor intra în dotarea Armatei în acest an

Metoda prin care un bărbat din București păcălea clienții unor restaurante și le lua banii

Focuri de armă pentru aplanarea unui conflict izbucnit între două familii din Gorj

Cursă pe gheață, încheiată cu succes de doi români pe lacul Baikal la -30 de grade

Momentul în care un hoț fură telefonul unei secretare din Cluj Napoca chiar în timpul serviciului

accident tancabesti

Accident grav în Ilfov: 7 persoane, printre care şi 2 copii, sunt rănite

Motivul pentru care șoferii care s-au șicanat pe Valea Oltului nu pot fi sancționați

Aglomerație la un târg de joburi pentru ștampila de șomaj. Foști deținuți, cei mai interesați de un loc de muncă

Situaţie alarmantă în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Specia pe cale de dispariție

Fenomene stranii în garsoniera în care au fost găsite oase umane. Ce ar fi pățit proprietarul într-o noapte

Mutarea ambasadei României la Ierusalim. Care pot fi consecinţele pentru țara noastră