Joe Biden si sotia sa si-au petrecut seara de marti in Centrul Vechi. Ce bacsis a lasat vicepresedintele SUA la o inghetata

20-05-2014 17:11


Relaxat, zambitor si foarte comunicativ, Joe Biden a iesit marti seara cu sotia la o terasa in Centrul Vechi. Cei doi s-au plimbat prin zona istorica a Capitalei si au ales sa ia masa la o terasa, pe o strada de langa Palatul CEC.

Joe Biden si sotia s-au cazat ieri in jurul ore 17 la hotel Marriott, ca sa isi traga sufletul. Numai ca spre surprinderea tuturor cei doi s-au plictisit repede si au iesit in oras. Au mers, ca toti turistii straini, in Centrul Vechi al Bucurestilor si s-au oprit la o terasa.

Chelnerita: "Au mancat bruschete, branza de bivolita si paste cu rosii. Au fost generosi si amabili."

Cand sa plece, vicepresedintele a poftit o inghetata la cornet.

Vanzatoare inghetata: "A luat o inghetata cu pepene galben si ciocolata belgiana si a lasat bacsis 5 lei."

Doamna Biden a asteptat cuminte ca sotul ei sa isi savureze desertul, dupa care au mers impreuna la masina. Vizita de aproape doua ore in inima Capitalei a blocat temporar intrarea pe strada Stravropoleos. Zeci de agenti de la Secret Service, SPP dar si politisti au format un cerc de protectie in jurul demnitarului. Practic, nimeni n-a mai avut voie sa se apropie.

Intr-un final, cuplul s-a retras pentru odihna iar Hotel Marriott a fost pentru 24 de ore cea mai bine pazita cladire din Romania.

Dimineata, sotii Biden au avut program separat. El a mers la Palatul Cotroceni. Pe traseu, politistii au blocat traficul astfel incat coloana oficiala sa traverseze rapid zona. In usa cladirii prezidentiale il astepta Traian Basescu.

Joe Biden si Traian Basescu s-au salutat ca doi vechi amici si-au strans mainile si au intrat in sala unde dupa fotografia oficiala a urmat un discurs. La final, cele doua delegatii s-au asezat la masa tratativelor. In mijloc, florile alese de protocolul de la Cotroceni: orhidee si trandafiri albi , simbol al prieteniei.

Delegatia oficiala s-a pus din nou in miscare, de data aceasta avand ca destinatie Palatul Victoria. Tot dispozitivul de securitate l-a urmat iar primele masini care au ajuns la Guvern au adus agentii de la Secret Service inclusiv in portbagaj.

Biden a fost intampinat de premierul Romaniei care i l-a prezentat pe Ilie Nastase. Tenismanul a tinut sa ii dea vicepresedintelui : o racheta S-a imbracat insa pentru aceasta ocazie in uniforma de aviator pentru ca este general maior in retragere al Armatei romane, grad acordat in 2008 de presedintele Traian Basescu.

In acest timp, a doua doamna a SUA, Jill Biden s-a intretinut cu Maria Basescu dupa care a mers la restaurant. Sotul ei a lipsit.

Familia s-a reunit la Aeroportul Henri Coanda.

VIDEO PROTVPLUS.RO