Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vor fi ploi în aproape toată țara

Vreme, ploaie
iStock

Vremea se va răci în următoarele zile în majoritatatea regiunilor ţării, temperaturile maxime coborând spre 13 grade în Transilvania

De săptămâna viitoare, temperaturile să înceapă să crească până la maxime de 22 de grade în Muntenia, potrivit Estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 aprilie - 12 mai, publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sunt prognozate şi ploi în următoarele două săptămâni, mai însemnate cantitativ pe 30 aprilie, şi după 4 mai.

Prognoza meteo în Banat

În Banat, în prima zi a intervalului, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 19 grade, apoi se va răci, astfel încât pe 30 aprilie media va coborî spre 14 grade. În intervalul 1-3 mai, temperatura aerului va creşte spre medii ale maximelor diurne de 21 de grade. Va urma o nouă răcire până pe 6 mai, spre 13...14 grade, în medie, însă până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 2 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creş tere treptată, spre medii de 8 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Citește și
vremea, prognoza, 5 martie 2019
Temperaturi ridicate, dar și ploi în perioada Paștelui și de 1 Mai. Prognoza meteo
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Prognoza meteo în Crișana

În Crişana, în prima zi a intervalului, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 18 grade, apoi se va răci astfel încât pe 30 aprilie şi 1 mai această medie va fi în jurul a 15 grade. În zilele de 2 şi 3 mai, temperatura maximă va avea medii mai ridicate, de 18...20 de grade. Va urma o nouă răcire până pe 5 mai, spre 12 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 20 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere treptată, spre medii de 7 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Prognoza meteo în Transilvania

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 13 grade, apoi procesul de încălzire va determina, pe datele de 3 şi 4 mai, temperaturi maxime, în medie, de 18 grade. Va urma o nouă răcire în zilele de 5 şi 6 mai, când media maximelor prognozată va fi în jur de 11 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, maximele termice vor reveni treptat la medii ale maximelor termice apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni, în jurul a 20 de grade.

Temperaturile minime, în prima săptămână vor avea mici variaţii în jurul mediei de 5 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 2 grade, iar după data de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere treptată, spre medii de 5 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi pe 5 şi 6 mai. În celelalte zile vor fi ploi de scurtă durată, în general pe spaţii mici, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Prognoza meteo în Maramureș

În Maramureş, în primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 14 grade, apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în data de 3 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade. Se estimează o nouă răcire până pe 5 mai, spre 12 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 20 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 6 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 3 grade, iar ulterior datei de 7 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere treptată, spre medii de 6 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-6 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Prognoza meteo în Moldova

În Moldova, în primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 15 grade, apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 20 de grade. Se estimează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 13 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 7 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Prognoza meteo în Dobrogea

În Dobrogea, în cursul primelor patru zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 2 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 17 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 19 grade. Până pe 7 mai se estimează o nouă răcire, spre 15 grade, în medie, dar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va reveni la medii ale maximelor termice în jurul a 19 grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 10 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 7 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 10 grade, la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care local va ploua, în perioada 4-8 mai. În celelalte zile, pot alterna zilele însorite cu cele în care cad ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Prognoza meteo în Muntenia

În Muntenia, vremea se va răci treptat în primele trei zile de prognoză, astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 18 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a de 21 de grade. Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 22 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 7 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici, pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Prognoza meteo în Oltenia

În Oltenia, vremea se va răci în primele trei zile de prognoză, astfel încât, pe 30 aprilie şi 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 16 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 21 de grade. Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 8 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va răci uşor în primele două zile ale intervalului de referinţă astfel încât pe 1 mai se vor înregistra maxime termice diurne în medie de 6...7 grade, apoi se va încălzi până în data de 4 mai, când sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de până la 10 grade. În intervalul 5-7 mai, temperatura aerului va avea valori diurne mai scăzute, cu o medie regională a maximelor în jurul a 4 grade. Ulterior, această medie va creşte uşor şi treptat până la finalul intervalului de prognoză, când va atinge 10 grade.

Media temperaturilor minime se va situa, în prima săptămână, între 0 şi 2 grade. Cele mai reci nopţi se vor consemna în intervalul 6-8 mai, iar după aceea temperaturile nocturne vor fi în creştere, de la o medie în jur de -2 grade spre 1...2 grade în dimineţile de 11 şi 12 mai.

Local şi temporar aproape zilnic se vor semnala precipitaţii, mixte la altitudini mari şi predominant ploi în rest. În 30 aprilie şi pe 5 mai, acestea vor fi pe arii extinse şi mai însemnate cantitativ.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Furtună cu grindină la Timișoara! Vântul a rupt copaci și a smuls acoperișuri. VIDEO
Furtună cu grindină la Timișoara! Vântul a rupt copaci și a smuls acoperișuri. VIDEO

O furtună puternică s-a abătut, sâmbătă, asupra orașului Timișoara. Vântul a rupt copaci și a smuls acoperișuri, mai multe mașini fiind avariate. 

Temperaturi ridicate, dar și ploi în perioada Paștelui și de 1 Mai. Prognoza meteo
Temperaturi ridicate, dar și ploi în perioada Paștelui și de 1 Mai. Prognoza meteo

Vremea din perioada minivacanţei de Paşte şi 1 Mai va fi oscilantă, cu intervale de timp cu soare, dar şi cu perioade în care ploile îşi vor face simţită prezenţa, chiar dacă doar trecător, potrivit meteorologului de serviciu al ANM.

Vremea de Paște și de 1 Mai. Anunțul făcut de meteorologii ANM
Vremea de Paște și de 1 Mai. Anunțul făcut de meteorologii ANM

Meteorologii ANM anunță că vremea se va încâlzi în perioada următoare, potrivit prognozei pentru perioada 22 aprilie - 5 mai, publicată luni.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.