Profesori din Constanta, anchetati pentru luare de mita. Cat cereau de la studenti pentru o nota de trecere

Ultima actualizare: 26-03-2017 07:14

Doi profesori de la Academia Navala Mircea cel Batran din Constanta au fost trimisi in judecata de procurori, pentru luare de mita. In acelasi dosar vor fi judecati si doi studenti, acuzati de dare de mita.

 

Totul s-a petrecut in noiembrie 2016 cand procurorii DNA au descins la Academia Navala si au aflat ca pentru a obtine o nota de trecere la examene, studentilor li se cerea o asa-zisa ,,taxa de promovare''.

Procurori militari din cadrul directiei nationale anticoruptie au retinut doi profesori pentru trafic de influenta si pentru 9 acuzatii de luare de mita. Potrivit procurorilor cei doi inventasera asa zisa “taxa de promovare”.

Cu alte cuvinte studentii care isi doreau sa promoveze materia plateau intre 200 de lei si 200 de euro, iar banii ajungeau la cei doi profesori in mod direct sau prin intermediari, sustin anchetatorii .

Procurorii ii acuza de dare de mita, infractiune pentru care risca intre 2 si 7 ani de inchisoare. In timpul anchetei, 3 studenti si 2 profesori au incheiat acorduri de recunoastere cu procurorii militari si s-au ales cu inchisoare cu suspendare de la un an la 3 ani. Dosarul se va judeca la tribunalul Constanta iar inculpatii se afla acum sub control judiciar.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO