Profesor din Baia Mare acuzat că a lovit un elev care se deplasează în cârje. Primele măsuri luate

×
Codul embed a fost copiat

Scandal la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Poliţia s-a autosesizat după ce un elev de clasa a şaptea susţine că ar fi fost lovit de profesorul de biologie în timpul pauzei.

Elevul, care se deplasează în cârje, în urma unui accident, i-a povestit dirigintelui că profesorul l-a lovit cu capul în faţă. Dascălul, în vârstă de 70 de ani, spune însă că acuzaţiile sunt nefondate. 

Elevul de 13 ani susţine că totul s-ar fi întâmplat în pauză, când toţi copiii au ieşit afară şi, pentru că se deplasa greoi în cârje, el a rămas în clasă. Atunci, spune băiatul, s-ar fi petrecut incidentul. Ar fi fost lovit de către profesor pe motiv că îi deranjase ora care tocmai se încheiase. Imediat copilul le-a povestit şi colegilor de clasă incidentul, iar poliţiştii au început cercetările.

Şi la nivelul şcolii s-a demarat o anechetă, iar profesorul a fost chemat să ofere explicaţii. Acesta însă nu recunoaşte că l-ar fi lovit pe copil. Până la clarificarea situaţiei, bărbatului i s-a desfăcut contractul de colaborare.

Profesorul în vârstă de 70 de ani a ajuns să predea la ore de biologie că dascăl suplinitor, pentru că îl înlocuia pe titularul care lipseşte o perioadă. Incidentul s-ar fi petrecut chiar la finalul orei. Din păcate, nu a fost niciun martor în zonă, aşa că este greu de demostrat cine a greşit.

Citește și
Scoala
Un elev de clasa a cincea din Sebeș susține că a fost lovit peste faţă de profesorul de istorie
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Traian Covaciu, director Colegiul "Vasile Lucaciu" Baia Mare:
”Am fost anunţat imediat ce elevul s-a plâns că a fost lovit. Copilul era mai degrabă speriat, nu lovit. Părerile sunt împărţite, pentru că profesorul nu recunoste că a lovit copilul, iar copilul susţine că a fost lovit cu capul în frunte."

Profesorul recunoste că a vrut să-i atragă atenţia copilului să nu fie indisciplinat la ore.

Conducerea liceului a început propria anchetă. Pentru moment însă părinţii copilului nu au depus plângere la Inspectoratul Şcolar.

În ultima perioadă, tot mai mulţi profesori pensionari doresc să revină la catedră şi unii chiar şi reuşesc. Acesta este însă un caz regretabil, susţin cei de la Inspectoratul Şcolar.

Adriana Meşter, purtător de cuvânt IȘJ Maramureş: "La nivelul judeţului Maramureş există 74 de pensionari care ocupă posturi pentru anul şcolar 2018-2019, din aproximativ  5.600 de cadre didactice."

Polițiștii din Baia Mare au aflat de incident şi au început o anchetă. Profesorul nu a mai predat la această școală de când a izbucnit scandalul.

Florina Meteş, purtător de cuvânt IPJ Maramureş: "Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi desfăşoară cercetări pentru a stabili dacă fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de purtare abuzivă."

Acest caz vine după ce un alt elev a fost lovit de profesor, săptămâna trecută, în Sebeș, judeţul Alba. Şi aici este o anchetă în plină desfăşurare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Un elev de la poliţie din Câmpina a votat de două ori pentru că
Un elev de la poliţie din Câmpina a votat de două ori pentru că "a greșit votul"

Un elev al Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" a votat de două ori la referendumul pentru revizuirea Constituţiei pentru că "prima dată greșise votul", relatează câmpinatv.ro.

Un elev de clasa a cincea din Sebeș susține că a fost lovit peste faţă de profesorul de istorie
Un elev de clasa a cincea din Sebeș susține că a fost lovit peste faţă de profesorul de istorie

Este anchetă la liceul german din Sebeș, judeţul Alba, după ce un elev de clasa a cincea a fost lovit cu palma peste faţă de profesorul de istorie.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.