Procurorul Marius Radu Vladoianu, arestat pentru 30 de zile. DNA: Primea mita inclusiv in beciul casei sale

Ultima actualizare: 08-06-2015 07:01
DNA

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis vineri propunerea DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui Marius Radu Vladoianu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, relateaza Agerpres.

Acesta este acuzat de savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si santaj. Decizia instantei nu este definitiva.

In acelasi dosar, Ionel Tudose, procuror la DIICOT - Structura Centrala, este urmarit penal pentru complicitate la santaj.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada iulie 2012 - septembrie 2013, Marius Radu Vladoianu a pretins de la o persoana sume de bani totalizand aproximativ 7.000 de euro si un comision de 20% din valoarea unui teren sau 20% din suprafata terenului aflat in litigiu pe rolul instantei, pentru a-si exercita influenta asupra judecatorilor din Dolj, astfel incat persoana denuntatoare sa obtina o hotarare favorabila intr-o cauza civila privind reconstituirea dreptului de proprietate, aflata in recurs, iar, pe de alta parte, pentru a-i facilita o executare silita.

Legatura dintre procurorul Vladoianu si denuntator a fost intermediata, in perioada iulie 2002 - aprilie 2013, de o alta persoana, care a pretins si a primit pentru Vladoianu si pentru el sume de bani de la denuntator.

Ulterior, in perioada iunie 2014 - februarie 2015, pentru a obtine o suma de bani necesara acoperirii prejudiciului stabilit de organele fiscale (peste 1 milion lei) intr-un dosar ce viza o societate comerciala in care sotia procurorului Vladoianu si o persoana de legatura aveau interes, Vladoianu a exercitat presiuni asupra unor oameni de afaceri sirieni ce au avut relatii contractuale cu respectiva societate, pentru a-i determina sa suporte acel prejudiciu.

Astfel, procurorul Vladoianu i-a constrans pe oamenii de afaceri sirieni sa incheie un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil la un pret supraevaluat, care sa acopere prejudiciul si sa asigure un profit pentru el si pentru persoana de legatura.

In acest sens, Vladoianu le-a adresat amenintari sirienilor ca va fi deschis un dosar penal pe numele lor la DIICOT Bucuresti.

Oamenii de afaceri sirieni au fost contactati si de catre persoana de incredere a lui Vladoianu, care le-a adresat amenintari si care a formulat o sesizare penala, care insa nu a fost inregistrata in evidentele DIICOT de catre procurorul Ionel Tudosan.

Cu toate acestea, in luna februarie, oamenii de afaceri sirieni au fost citati la DIICOT Bucuresti de procurorul Tudosan, fara ca acesta sa fie investit cu solutionarea vreunei cauze care sa-i priveasca pe acestia.

Mai mult, procurorul Tudosan a efectuat acte de urmarire penala fara sa existe o cauza pe rolul DIICOT.

In acest fel, Ionel Tudosan l-a ajutat pe Vladoianu sa ii constranga pe oamenii de afaceri sirieni sa cumpere imobilul la pretul impus, prin deschiderea unui dosar penal pe numele acestora si citarea acestora la DIICOT Bucuresti, in perioada in care Vladoianu purta cu acestia negocieri de incheiere a tranzactiei, creandu-le acestora convingerea ca Vladoianu are influenta necesara pentru a le provoca probleme daca nu dau curs solicitarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO