Mititelu nu e multumit de sentinta dictata in cazul dezafilierii Craiovei. Le cere lui Sandu si Dragomir 500 mil. EURO

Ultima actualizare: 06-10-2016 07:04

Fostii sefi ai fotbalului romanesc, Mircea Sandu si Mitica Dragomir, au aparut luni din nou in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova.

Procurorii sustin ca pedepsele primite de cei doi sunt prea mici si cer chiar ca Sandu si Dragomir sa fie trimisi in spatele gratiilor. Pe de alta parte, cei doi fosti sefi ai FRF si LPF resping acuzatiile si spun ca au respectat intrutotul regulamentele in vigoare, astfel incat ar trebui sa fie achitati. In joc este insa nu doar libertatea lor, ci si un sfert de miliard de euro, care ar putea fi primit de Adrian Mititelu daca Curtea de Apel Bucuresti confirma vinovatia lui Sandu si Dragomir. De altfel, Mititelu li s-a alaturat luni dupa-amiaza procurorilor pentru a pune umarul la condamnarea celor doi fosti sefi ai fotbalului.

Mititelu le cere celor doi despagubiri de 500 de milioane de euro.

Pe 13 iunie Mircea Sandu si Mitica Dragomir au fost condamnati la trei ani de inchisoare cu suspendare si cate 80.000 de lei amenda penala. De asemenea, cei doi ar trebui sa plateasca si despagubiri uriase, de peste 250 de milioane de euro, Universitatii Craiova, patronului echipei, Adrian Mititelu, si Fiscului.

Fostul presedinte al FRF si fostul sef al LPF au gasiti vinovati de abuz in serviciu si sustragere de sub sechestru. In urma cu cinci ani, ar fi determinat Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal sa excluda Universitatea Craiova din randul echipelor din Liga 1. Clubul din Banie a ramas atunci fara zeci de fotbalisti profesionisti care, liberi de contract, s-au transferat gratis la alte cluburi. Iar pierderile erau uriase nu doar pentru patronul clubului Adrian Mititelu, ci si pentru ANAF, care pusese sechestru pe sportivi ca sa isi recupereze creante de peste 15 milioane de lei. Si cele doua foruri au fost gasite vinovate de abuz in serviciu, asa ca vor plati fiecare cate o amenda penala de 370.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO