Procurorii cercetează cazul femeii împuşcate de un poliţist. De ce nu au un suspect

ancheta politie
Pro TV

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin efectuează cercetarea in rem în acest dosar.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin efectuează cercetări in rem pentru vătămare corporală din culpă şi pentru două infracţiuni de ultraj, în cazul urmăririi care a dus la rănirea gravă a unei femei după ce un glonţ tras de un poliţist a ricoşat.

"Cercetarea se efectuează de către procurori din cadrul Judecătoriei Reghin, dată fiind calitatea poliţistului care, folosind arma din dotare, a cauzat vătămarea corporală a victimei (...) Un glonţ tras de poliţist a ricoşat lovind victima. Urmărind îndeaproape starea medicală a victimei sperăm într-o evoluţie favorabilă acesteia. Din ce s-a comunicat de către medicii neurochirurgi a rezultat că glonţul extras ar fi ricoşat în corpul victimei. Urmează să se stabilească în urma unei expertize tehnico-balistice modul în care a avut loc nefericitul eveniment. Cercetările se efectuează in rem pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi pentru două infracţiuni de ultraj la poliţist. Spun in rem pentru că nu avem un suspect în cauză. Urmează ca procurorul de caz, în funcţie de probatoriul care a fost administrat şi care se administrează în continuare, să dispună, atunci când apreciază necesar, urmărirea penală faţă de persoane în cauză", a declarat, duminică, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin Lucia Borda.

Potrivit acesteia, până la ora actuală în cauză nu au fost dispuse măsuri preventive, procurorul de caz urmând să aprecieze dacă ele sunt necesare.

"Vizavi de poliţist se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă. De asemenea, se fac verificări şi pentru modul în care a folosit arma din dotare şi dacă aceasta a fost folosită în mod legal şi conform reglementărilor în vigoare", a precizat Lucia Borda.

Citește și
ancheta politie
Ce spune fratele femeii împuşcate în cap de poliţişti despre incidentul şocant
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Din primele cercetări a reieşit că pe 8 februarie, în jurul orei 18,30, lucrătorii Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Reghin au observat un autoturism cu probleme la sistemul de iluminat în partea din spate. Oamenii legii au pornit semnalele luminoase şi sirena specială din dotare încercând să determine şoferul să oprească maşina.

"Acesta însă a început să conducă cu mare viteză pe raza municipiului Reghin, continuând deplasarea pe strada Gării, la ieşirea din Reghin către Ideciu de Jos, punând astfel în pericol atât persoane, cât şi alţi participanţi la trafic în calitate de conducători auto. Poliţiştii Biroului Rutier Reghin au anunţat colegii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti pentru a organiza un baraj în localitatea Aluniş, în încercarea de a opri autoutilitara urmărită. În Aluniş, deşi s-a încercat oprirea autoturismului, un poliţist a fost nevoit să se dea la o parte din calea autoturismului în cauză pentru că altfel risca să fie lovit de acesta, iar celălalt poliţist din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti a folosit arma din dotare asupra autoturismului. Din nefericire, un glonţ a ricoşat şi a lovit o persoană de sex feminin, pieton care circula în zonă, aceasta căzând la pământ în jurul orei 19,07. A fost anunţat nefericitul incident prin sistemul unic de urgenţă 112, ambulanţa a transportat victima pentru acordarea îngrijirilor medicale la o unitate spitalicească din Cluj-Napoca. În cursul zilei de ieri victima a suferit o intervenţie chirurgicală, a fost extras glonţul, în continuare victima se află în comă indusă", a precizat Lucia Borda.

Referitor la conducătorul auto urmărit de poliţie, procurorul a spus că acesta şi-a continuat deplasarea cu viteză spre localitatea de domiciliu, satul Borzia, comuna Răstoliţa, fiind urmărit de către poliţiştii rutieri.

"Autoturismul a fost identificat în curtea imobilului unde locuieşte persoana respectivă. Avea deja numerele de înmatriculare date jos când au ajuns lucrătorii de poliţie la faţa locului. A fost identificată persoana care a condus acest autoturism, fiind un tânăr în vârstă de 20 de ani, deţinea permis de conducere categoria B din data de 15 noiembrie 2017. A fost ridicat cazierul rutier al acestei persoane şi a rezultat că în cursul anului trecut, în luna septembrie a anului trecut a fost sancţionat pentru conducere cu viteză peste limita legală", a mai spus procurorul şef.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Emanuela Rugină, a precizat că poliţistul din Brâncoveneşti care a folosit armamentul din dotare, un pistol Carpaţi, a tras 6 focuri de armă asupra autoturismului urmărit.

"Poliţistul care a procedat la efectuarea uzului de armă este încadrat în Poliţia Română din anul 1993, fiind încadrat din sursă externă. Acesta are efectuate la zi toate formele de pregătire în plan profesional, inclusiv curs de specializare 'însoţire-patrulare', fiind considerat un poliţist cu experienţă. De asemenea, acesta deţine aviz psihologic la zi, fiind declarat apt pentru desfăşurarea activităţilor în structura de ordine publică în care este încadrat, precum şi pentru portul armamentului. Poliţistul este absolvent de studii superioare, din anul 2006", a precizat Emanuela Rugină.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Anunţul medicilor despre femeia împuşcată în cap de poliţişti
Anunţul medicilor despre femeia împuşcată în cap de poliţişti

Femeia împuşcată în cap din greşeală de poliţişti, în localitatea Aluniş, prezintă o evoluţie favorabilă şi a început să comunice cu medicii.

Ce spune fratele femeii împuşcate în cap de poliţişti despre incidentul şocant
Ce spune fratele femeii împuşcate în cap de poliţişti despre incidentul şocant

Incident șocant în Mureș: o femeie a fost împușcată în cap din greșeală de un polițist care încerca să oprească un șofer. Individul era dat în urmărire după ce și alți agenți încercaseră în zadar să-l oprească.

Filmul incidentului în care o femeie a fost împușcată în cap din greșeală. Starea victimei
Filmul incidentului în care o femeie a fost împușcată în cap din greșeală. Starea victimei

Incident șocant în Mureș: o femeie a fost împușcată în cap din greșeală de un polițist care încerca să oprească un șofer urmărit. Individul era dat în urmărire după ce și alți agenți încercaseră în zadar să-l oprească.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.