Probleme pe șosele din cauza ninsorilor. Un TIR a derapat și s-a răsturnat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Vremea rea, cu lapoviţă şi ninsoare, a adus necazuri pe şosele, mai ales în sudul ţării.

În Prahova, poliţiştii au dat 3 amenzi administratorului drumurilor judeţene, pentru că nu a îndepărtat zăpada şi nu a împrăştiat suficient material antiderapant. Şoferii au fost nevoiţi să se deplaseze încet şi, în ciuda măsurilor de precauţie, unii au derapat.

Meteorologii anunţă că vom avea precipitaţii în continuare, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. În plus, pe drumurile din Muntenia, Oltenia şi Dobrogea se va forma polei.

Drept urmare, polițiștii insistă să echipăm maşinile de iarnă, să circulăm cu viteză redusă, la distanţă de vehiculul din faţă, să nu bruscăm comenzile maşinii şi să folosim mai mult frâna de motor.

Marți dimineaţă, un TIR al cărui şofer nu a respectat toate aceste instrucţiuni s-a răsturnat în judeţul Sibiu, la Tălmaciu. Traficul spre şi dinspre Valea Oltului a fost îngreunat timp de 5 ore, până ce o macara a repus mastodontul pe roţi. Şi în Prahova, câteva drumuri judeţene au fost acoperite de polei.

Circulaţia a fost un coşmar marți dimineaţă pentru şoferii din Prahova. Mare parte din drumurile judeţene au rămas necurăţate, astfel că maşinile s-au deplasat cu viteză mică şi au patinat serios. Drumul ce leagă Slănicul de Ploieşti era nedeszăpezit şi după ora 10. Din păcate, şoferii ghinionişti au derapat şi au ajuns în şanţ.

Șofer: ”E prost, rău, se circulă rău, dacă nu s-a sculat de dimineaţă să dea cu nimic. Iar i-a luat iarna prin surprindere. Asta e asta e viaţă în România. Plătim rovigneta degeaba, degeaba.” 

Într-un târziu, şi-a făcut apariţia şi un camion încărcat cu nisip. Doi muncitori aruncau cu lopata materialul antiderapant. 

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean, 60 de utilaje au fost scoase să deszăpezească şoselele din Prahova. Situaţia, însă, cerea o intervenţie mult mai bună. Poliţia a dat trei amenzi pentru sectoarele necurăţate. De pildă, pentru tronsonul Plopeni - Slănic, amenda a fost de 3.045 de lei.

În Prahova, contractele de deszăpezire încheiate de autorităţi au expirat pe 15 martie. Însă, cum iarna s-a prelungit, în mod neaşteptat, şi termenele s-au mutat la sfârşitul lunii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO