Probleme la parcarea de pe Otopeni: nu sunt locuri, jetoane sau camere de supraveghere

Ultima actualizare: 04-12-2018 19:32

Înainte să plecaţi în vacanţă cu avionul, gândiţi-vă bine unde vă lăsaţi maşina.

Dacă luaţi în calcul parcarea pe termen lung, la Aeroportul Otopeni trebuie să ştiţi că spaţiul nu este păzit ori supravegheat video. În cazul în care autoturismul este avariat, sunteţi pe cont propriu şi aţi putea obţine daune doar după un proces. Reprezentanţii Aeroportului Otopeni nu îşi asumă responsabilitatea pentru accidente sau furturi.

De îndată ce vă abateţi de pe Drumul Naţional 1 şi ajungeţi la Aeroportul Otopeni, vă întâmpină indicatoare care va arată unde vă puteţi lăsa maşina, cât timp sunteţi în vacanţă.

Sunt trei parcări pe termen lung la Aeroportul Otopeni, însă la mare distanţă de terminale.

Ca să ajungă la terminalul Plecări, călătorii trebuie să străbată două sau trei străzi circulate, plus parcarea cea mare, în care taxarea se face pe oră. La destinaţie apare altă problemă.

Reporter: "Ce căutaţi?
Turiști străini: ”Parcare.
Reporter: ”Parcare pe termen lung?
Turiști străini: ”Da.
Reporter: ”Aceasta este.
Turiști străini: ”Dar nu este loc liber."

Peste stradă, în altă parcare:

Șofer: "Nu mai sunt jetoane. Şi sunt locuri libere."

În parcarea de termen lung, supravegheate video sunt doar zonele de intrare şi ieşire, pentru evidența maşinilor. În rest, reprezentanţii aeroportului ne-au trasmis că aici maşinile nu sunt păzite, iar în cazul în care apar stricăciuni, nu îşi asumă responsabilitatea.

Tariful porneşte de la 40 de lei pe zi, iar pentru o săptămână, ajunge la 150 de lei. Cel mult o lună puteţi lăsa maşina aici şi o să daţi 380 de lei.

Turist: "Eu nu îmi las maşina aici. Merg pe jos până la o parcare privată, e mult mai ieftin."

Sunt multe astfel de parcări private în jurul aeroportului, unde preţul pentru o zi porneşte de la 29 de lei. Turiştii sunt transferaţi, iar locul este păzit.

Dacă renunţaţi la ideea de a parca maşina la aeroport, puteţi apela la companiile de taxi sau de car sharing. Pe timpul zilei, o cursă din centrul Bucureştiului până la aeroport porneşte de la 30 de lei şi poate să ajungă la 60 sau chiar o sută de lei la orele de vârf ori noaptea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO