A admirat incondeierea oualor si a plantat un pom. Cum a decurs a doua zi din vizita Printului Charles in Romania

Ultima actualizare: 02-04-2017 06:50

A fost o zi plina pentru Printul Charles, aflat in vizita la Bucuresti. Mostenitorul coroanei britanice s-a bucurat de spiritul autentic romanesc la Muzeul Satului din Capitala, unde a dansat si o hora si a mers si in Delta Vacaresti.

Printre aceste plimbari, s-a intalnit cu premierul Sorin Grindeanu si cu inalti prelati ai Bisericii Ortodoxe Romane.

Printul Charles a vizitat Palatul Patriarhiei, unde s-a intalnit cu Patriarhul Daniel. La sosire, Mostenitorul Coroanei britanice a fost intampinat de mitropolitul Nifon, arhiepiscop al Targovistei. Printul Charles a facut un tur al Patriarhiei si a discutat cu Patriarhul Daniel. Vizita a durat aproximativ 45 de minute.

Iar ultima oprire a facut-o pentru ceaiul de la ora 5 la Palatul Elisabeta, unde s-a intalnit cu principesa Margareta, verisoara de gradul II. Pe cei doi ii leaga o prietenie veche. Imagini din copilaria lor au fost suprinse pe camera chiar de Majestatea sa, Regele Mihai al Romaniei.

Principesa Margareta a fost una dintre putinele persoane care au stiut, vreme de 30 de ani, de iubirea secreta dintre Charles si Camilla Parker. Apoi le-a fost alaturi la nunta.

Ducesa de Cornwall nu a venit alaturi de sotul ei in Romania.

Printul Charles a discutat si cu premierul, la Palatul Victoria, timp de aproximativ 20 de minute. Cei doi au vorbit despre romanca ranita in atentatul de la Londra, despre romanii din Marea Britanie si despre cooperarea foarte buna intre autoritatile celor 2 state.

Printul Charles al Marii Britanii a parasit sediul Guvernului la ora 12:20, fiind condus de catre premierul Sorin Grindeanu.

Alteta Sa Regala a vorbit cu premierul despre romanca ranita in atentatul de la Londra de saptamana trecuta la care a fost imediat dupa atac, insa nu a putut s-o viziteze din cauza strarii grave in care se afla, afirmand ca ”toate gandurile bune si rugaciunile se indreapta catre ea”, potrivit unor surse guvernamentale.

Totodata, cei doi au discutat si despre Brexit, dar nu in mod direct si despre romanii din Marea Britanie aratandu-se impresionat ca sunt atit de multi acolo, dar si despre ”colaborarea foarte buna dintre autoritati”.

Printul Charles i-a spus premierului ca in ultimii 20 de ani a existat un singur an cand nu a venit in Romania.

Premierul Romaniei i-a facut cadou Printului de Wales un stilou facut in Romania.

Alteta Sa Regala a vizitat si Delta Vacaresti, unde a plantat un pom si s-a amuzat la vederea unei broaste si a unui sarpe.

Printul Charles a dansat, joi, hora mare din Calus, in fata bisericii din Dragomiresti de la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucuresti, unde se afla in vizita.

Alteta Sa Regala a fost primita cu paine si sare. Prima oprire a Printului de Wales a fost la casa tatarasca de pe Aleea Minoritatilor din Satul Nou amenajat in muzeu.

Insotit de directorul muzeului, Paula Popuiu, el s-a oprit la biserica din Dragomiresti, unde Gelu Voicu si Taraful din Teleorman si dansatorii ansamblului Bornasul din Alexandria au interpretat si dansat Calusul. Profitand de moment, printul Charles s-a prins in hora mare a dansului traditional.

El s-a aratat foarte interesat de demonstratia de incondeiere a oualelor facuta de mesteri artizani din Bucovina, a urmarit cum sunt pictate icoane pe lemn si piatra, iar la casa Chiojda din Buzau a urcat in pridvor, a admirat tesaturile si scoartele expuse, fiind intampinat de reprezentanti ai fundatiei care ii poarta numele.

Mostenitorul Coroanei britanice se va intalni cu premierul Sorin Grindeanu, va merge la Patriahia Romana, iar seara se va intalni cu verisoara sa, principesa Margareta a Romaniei. Joi dimineata, insa, va ajunge la Muzeul Satului din Bucuresti, unde i s-a pregatit un program special.

Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, pe Printul Charles, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul National "Steaua Romaniei” in Grad de Mare Cruce.

Vizita in Romania este prima din turneul european pe care mostenitorul Coroanei Britanice l-a inceput miercuri si il va incheia pe 6 aprilie. Printul Charles se va afla in Romania pana vineri. Aceasta este cea de-a doua vizita oficiala in Romania a Printului Charles, din 1998 si pana in prezent. Turneul european pe care Printul de Wales l-a inceput miercuri include si vizite in Italia si Austria.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO