Printul Charles, decorat cu "Steaua Romaniei" de catre Klaus Iohannis. Programul in prima zi de vizita oficiala la Bucuresti

Dată publicare: 29-03-2017 07:56
Dată actualizare: 01-04-2017 07:02


Printul Charles, mostenitorul coroanei britanice, face un gest pe cat de elegant, pe atat de impresionant a venit Romania in ziua declansarii Brexit, fiind prima tara pe care o viziteaza in turnelul sau european.

Printul Charles al Marii Britanii este intr-o vizita oficiala de 3 zile. A fost primit deja la Palatul Cotroceni, iar presedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu Steaua Romaniei, in Ordin de Mare Cruce.

Printul Charles a declarat in repetate randuri ca este indragostit de Romania si de Transilvania, unde are cateva proprietati la care vine aproape in fiecare an. Turneul sau va continua in Italia si Austria.

Printul Charles, la Cotroceni

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Printul Charles al Marii Britanii, aflat in prima vizita oficiala in Romania din 1998.  Seful statului il va decora miercuri seara pe Printul de Wales.

Printul Charles al Marii Britanii a sosit la Palatul Cotroceni la ora 17.00, fiind intampinat de presedintele Klaus Iohannis. Seful statului i-a spus lui Charles ca se bucura sa il revada, dupa ce Printul de Wales s-a aflat in Romania si anul trecut, intr-o vizita privata.

Dupa primirea oficiala, Klaus Iohannis si Printul Charles au avut o intalnire tete-a-tete, alaturi si de delegatiile oficiale, iar in aceasta seara urmeaza sa il decoreze cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Cruce.

Printul Charles al Marii Britanii si-a inceput, miercuri, vizita oficiala de trei zile in Romania. In prima zi a vizitei, Printul de Wales va fi decorat de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National ”Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce. Potrivit Administratiei prezidentiale, discutiile vor viza dezvoltarea si aprofundarea relatiei de Parteneriat Strategic dintre Romania si Marea Britanie, inclusiv in domeniul securitatii, evolutia relatiilor dintre cele doua tari in perspectiva Brexit, cu accent pe situatia comunitatii romanesti din Marea Britanie, precum si ampla activitate caritabila desfasurata in Romania de Printul de Wales.

Printul Charles a depus o coroana la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol

Printul de Wales al Marii Britanii a depus o coroana de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si a semnat in cartea de onoare, in prima zi a vizitei oficiale pe care o face in Romania. Vizita in Romania este prima din turneul european pe care mostenitorul Coroanei Britanice l-a inceput miercuri si il va incheia pe 6 aprilie.

Printul Charles se va afla in Romania pana vineri. Aceasta este cea de-a doua vizita oficiala in Romania a Printului Charles, din 1998 si pana in prezent.

Dupa depunerea coroanelor, mostenitorul Coroanei Britanice va fi primit la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis, care il va decora cu Ordinul National ”Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce, intr-o ceremonie care va avea loc la Salonul Cerchez de la Muzeul Cotroceni.

Presedintele si printul vor avea discutii tete-a-tete, dar si cu membrii delegatiilor. Turneul european pe care Printul de Wales l-a inceput miercuri include si vizite in Italia si Austria.

A doua vizita oficiala a Printului Charles in Romania

Printul Charles al Marii Britanii a sosit in Romania, intr-o vizita oficiala de 3 zile. Pana acum, a mai facut numeroase calatorii in tara noastra, caci este indragostit de Transilvania, unde are cateva proprietati.

Nu in mod intamplator turneul sau european, care incepe in Romania si continua in Italia si Austria, are loc in ziua in care Marea Britanie declanseaza oficial procedurile de iesire din Uniunea Europeana.

Miercuri, mostenitorul Coroanei Britanice va fi primit la Palatul Cotroceni de catre presedintele Klaus Iohannis, care il va decora cu Ordinul National ”Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce, intr-o ceremonie care va avea loc la Salonul Cerchez de la Muzeul Cotroceni.

Presedintele si printul vor avea convorbiri tete-a-tete si convorbiri cu membrii delegatiilor.

Potrivit Administratiei prezidentiale, discutiile vor viza dezvoltarea si aprofundarea relatiei de Parteneriat Strategic dintre Romania si Marea Britanie, inclusiv in domeniul securitatii, evolutia relatiilor dintre cele doua tari in perspectiva Brexit, cu accent pe situatia comunitatii romanesti din Marea Britanie, precum si ampla activitate caritabila desfasurata in Romania de Printul de Wales.

Klaus Iohannis si Printul Charles s-au mai intalnit, la Palatul Cotroceni, in mai 2015 si mai 2016, in cadrul unor vizite private ale mostenitorului Coroanei Britanice.

Aceasta este cea de-a doua vizita oficiala in Romania a Printului Charles, din 1998 si pana in prezent.

 

Printul Charles detine doua proprietati in Romania: una in Valea Zalanului (judetul Covasna), care este deschisa turistilor, si o alta in satul Viscri (judetul Brasov). Casa de la Viscri este si sediul Fundatiei Printul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregatire de care benecifiaza ucenici, mesteri artizani, studenti si arhitecti din intreaga tara.

Turneul european pe care Printul de Wales il incepe miercuri include si vizite in Italia si la Vatican, in perioada 31 martie - 5 aprilie, apoi o vizita in Austria, la Viena, in perioada 5-6 aprilie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO