Prima zi de vizita a Printului Charles in Romania. Cum l-au asteptat satenii din Miclosoara

30-05-2013 13:46

Printul Charles a sosit in Romania, intr-o vizita ...
Printul Charles a sosit in Romania, intr-o vizita ...

Printul Charles nu poate sta departe de Romania si de Transilvania atat de draga sufletului sau.

Mostenitorul tronului Marii Britanii a ajuns joi cu un avion la Targu Mures si a plecat imediat spre satele pe care le-a laudat peste tot in lume. Oamenii locului il considera deja unul de-al lor si s-au strans pe ulite sa-i dea flori in semn de bun venit.

Ca in fiecare an, printul Charles s-a intors pe ulitele din Miclosoara. Imbracat lejer ca de vacanta, inaltul oaspete a poposit catre seara in locurile atat de dragi lui si a pornit pe jos spre casa bunului sau prieten, contele Kalnoky. Vizita lui In Romania este una de suflet. Dovada ca, intr-o discretia totala, printul si suita au aterizat pe aeroportul din Targu Mures in mare discretie. Masinile au fost trase direct pe pista.

De doua zile, toata suflarea din sat roboteste pentru print. La un asa oaspete, gazda a vrut sa se asigure ca totul este pus la punct. Contele Kalnoky impreuna cu unul dintre fiii sai, au vizitat casa in care va innopta inaltul oaspete.

"In fiecare an ii pregatim ceva nou. Ai anul acesta la fel pentru ca tara noastra are intotdeuna ceva nou de oferit pentru dansul", spune Tibor Kalnoky.

Peste zi, oamenii au tuns iarba, iar femeile au primenit asternuturile din casa saseasca. Gospodinele pregatesc si bucatele preferate de mostenitorul coroanei Marii Britanii. Femeile au taiat deja doua gaste, au pus la rece palinca, afumaturile si zacusca.

Intre sateni, printul Charles este considerat deja un om de-al locului. Obisnuieste sa-si salute vecinii, iar acestia il asteapta la poarta.

Vineri dimineata Printul Charles va pleaca la Valea Zalanului. De trei ani, printul are acolo o casa si se aude ca de cateva luni si-ar fi cumparat inca una.

Acum un an, in acelasi pridvor de unde Charles obisnuieste sa admire frumusetile zonei, a fost si fiul sau cel mic, printul Harry.


VIDEO PROTVPLUS.RO