Primul strat de zăpadă le-a dat bătăi de cap șoferilor. A fost haos pe șoselele din țară


Ultimul update: Marti 03 Decembrie 2019 19:54
Data publicarii: Marti 03 Decembrie 2019 19:42
Categorie: Stiri actuale

Este iarnă deja în mare parte din țară după ce viscolul a suflat cu putere.

Drumurile din Alba, Brașov, Bistrița-Năsăud, Suceava, dar și din Mureș, ori Harghita au fost acoperite, pentru câteva ore, de zăpadă, iar șoferii au întâmpinat probleme serioase și chiar au ajuns în șanț.

Până și mașinile de poliție venite să descurce lucurile au rămas blocate. În tot acest peisaj, într-o localitate din Bistrița niște muncitori s-au apucat să asfalteze chiar când ningea mai bine.

În Bistrița, pe drumuri s-a format un strat gros de zăpadă care le-a dat mari bătăi de cap șoferilor. Cine să-i ajute însă?

Șofer: „Nu pot urca. În vârf sunt doi care sunt puși de-a latul drumului, în cealaltă parte e mai rău, plătim taxe degeaba."

Femeie: „Nu se poate, pentru că nimeni nu a curățat drumul și avem cauciucuri noi și nu merge. Sunt atâtea sisteme. Se știa când vine iarna și uitați ce se întâmplă."

În final, au intervenit doi lucrători de la drumuri județene.

Probleme au avut și cei de la Poliția Rutieră.

Dacă unii șoferi s-au trezit cu mașina în șanț, alții au renunțat și au făcut cale întoarsă.

Șofer: „Nu mai urcăm, coborâm înapoi, uitați ce e acolo. Asta-i România. I-a luat iar pe nepregătite."

Lucrurile n-au stat mai bine nici în județul Suceava.

Este iarnă și în Botoșani.

Pe Drumul Național 15, între localitățile Toplița și Borsec, mai multe tiruri care aveau cauciucuri de vară au înaintat cu dificultate și au încetinit mult circulația.

Pe Transfăgărășan, la cota 2000, stratul de zăpadă măsoară 25 de centimetri. Șoseaua nu va mai fi curățată până la vară, iar circulația este oprită. Accesul în zona înaltă a Munților Făgăraș este posibil doar cu telecabina.

În plină ninsoare, luni seară, în localitatea Ardan din Bistrița-Năsăud se asfalta de zor, deși stratul de zăpadă avea 10 centimetri. Revoltați, oamenii au filmat scenele halucinante.

Primarul a primit bani de la Guvern, a organizat licitația, iar lucrările au început în primăvară. Culmea, primul strat de asfalt s-a turnat abia luni seară când ningea serios.

Ioan Timiș, primarul comunei: „I-am sunat pe cei cu asfaltarea să stopăm, dar deja trimiseseră betonul, era pe drum, ce era să facem cu ele? Dacă nu va ține la primăvară, îl vom decoperta și vom pune altul."

După temperaturile scăzute înregistrare pe timpul nopții, pe străzile lăturalnice din stațiunile de pe Valea Prahovei s-a format polei. Din păcate, drumarii au acționat doar pe DN1.

Șofer: „Nu s-a dat cu antiderapant, cu nimic, deocamdată."

A nins și în Apuseni iar pe Pârtia Vârtop administratorii au pornit tunurile de zăpadă. Cel mai probabil, peste câteva zile se va skia bine.

Meteorologii anunță că scăpăm de ninsori, dar vine un val de aer foarte rece care va dura până în prag de weekend.

Minimele vor ajunge la minus 15 grade. Și în Capitală, nopțile vor fi reci și vom avea minus 6 grade.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: zapezi, soferi, drumuri,

VIDEO PROTVPLUS.RO