Primele declaratii ale lui Ponta dupa operatie: "Ii asigur pe cei care se bucura de necazul meu ca ma intorc mai puternic"

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Victor Ponta ofera primele informatii cu privire la operatia la genunchi la care a fost supus luni, in Turcia, in urma unei accidentari suferite la baschet.

Astfel, primul ministru afirma ca "operatia a fost mult mai complicata decat se anticipa" si precizeaza ca peste hotare are "ceva ce era imposibil acasa", si anume liniste si odihna.

"Multumesc tuturor celor care in aceste zile au avut un gand bun pt mine - operatia a fost mult mai complicata decat se anticipa dar sunt convins ca pana in Decembrie voi putea face sport din nou. Multumiri speciale Doctorului Ionut Codorean care a fost langa mine si mi-a dat curaj prin profesionalismul sau ( evident ca am totala incredere in medicii romani - aici insa am ceva ce era imposibil acasa - LINISTE si ODIHNA)", a scris Victor Ponta.

"Vreau sa-i asigur si pe cei care "se bucura" de necazul meu ca ma voi intoarce mai sanatos si mai puternic", incheie seful Guvernului.

 

Mulțumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pentru mine - operația a fost mult mai complicată decât...

Posted by Victor Ponta on Tuesday, June 16, 2015

Premierul a fost operat de 3 medici turci care s-au consultat in timpul interventiei cu doctorul Codorean , aflat si el in sala. Pentru Victor Ponta urmeaza o perioada lunga de recuperare. Cel putin 3 saptamani, va sta numai cu piciorul intins si ridicat deasupra nivelului inimii, timp in care recuperarea se face cu un aparat special care face flexia si extensia genunchiului.
Pe de alta parte doctorii i-au recomandat lui Victor Ponta ca timp de 5 saptamani sa nu calce pe piciorul stang. Si va avea de asteptat cam 8 saptamani pana cand va putea renunta la carje. Timpii difera insa de la un pacient la altul.

Citește și
Vlad Cosma
Procurorii au extins controlul judiciar pentru Sebastian Ghita, Vlad Cosma si tatal acestuia
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Ionut Codorean, medic la Spitalul Militar: "Operatia nu este deloc banala. Avand in vedere complexitatea si numarul mare de leziuni pe care le-a avut la genunchi a durat aproximativ 2 ore. Se poate face orice anestezie si generala, si rahianestezie. Premierul a avut anestezie generala. S-a scos tot meniscul intern, pentru ca era foarte, foarte rupt. S-a scos o parte din meniscul extern. S-a facut reconstructie de cartilaj pe condilul femural extern si s-au stabilizat celealte leziuni de cartilaj. Se poate face si aceasta operatie in tara. Se face la noi, la Spitalul Militar, foarte frecvent, avem aparatura pe care o au ei."

Pana acum, guvernul nu a anuntat oficial unde este internat premierul. Surse medicale din Turcia spun ca ar fi vorba de spitalul Medipol din Istanbul, unde, potrivit presei de acolo, se trateaza inclusiv presedintele Erdogan si familia acestuia. Un spital cu 470 de paturi si tehnologie medicala moderna.

Victor Ponta s-a accidentat la baschet in urma cu 3 saptamani. Potrivit chirurgilor ortopezi si-a rupt ligamentul incrucisat anterior, ambele meniscuri si a suferit leziuni la cartilajul genunchiului. Practic, genunchiul premierului se putea bloca oricand. Asa ca medicii din tara i-au recomandat sa se opereze. Cei care s-au ocupat de interventie i-au reconstruit ligamentul rupt cu o autogrefa de tendon.
 

Prim-ministrul era asteptat luni la Directia Nationala Anticoruptie pentru a da primele declaratii in calitate de suspect in dosarul in care i s-au adus nu mai putin de 19 capete de acuzare.

Vicepremierul pentru securitate nationala Gabriel Oprea va exercita, in perioada 16 - 19 iunie, atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului.

Decizia apartine premierului Victor Ponta si a fost publicata luni in Monitorul Oficial.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vanghelie ii transmite premierului un nou mesaj din spatele gratiilor.
Vanghelie ii transmite premierului un nou mesaj din spatele gratiilor. "Oprea are o viteza fantastica in a pune mana pe PSD"

 Primarul suspendat al sectorului 5, aflat in arest preventiv i-a transmis pe Facebook un al doilea mesaj premierului Victor Ponta, fostul sau sef de partid.

Procurorii au extins controlul judiciar pentru Sebastian Ghita, Vlad Cosma si tatal acestuia
Procurorii au extins controlul judiciar pentru Sebastian Ghita, Vlad Cosma si tatal acestuia

Procurorii DNA Ploiesti au prelungit marti cu inca 60 de zile masura controlului judiciar dispusa fata de deputatul PSD Vlad Cosma si fata de tatal acestuia Mircea Cosma in dosarul deturnarii de fonduri europene.

Klaus Iohannis:
Klaus Iohannis: "Suntem intr-o faza fierbinte privind lupta anticoruptie". Ce spune despre cazul lui Victor Ponta

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca Romania se afla ''intr-o faza fierbinte'' in ceea ce priveste lupta anticoruptie si spera ca rezultatul va influenta in sens pozitiv aderarea la Schengen.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.