Primele declaratii ale lui Ponta dupa operatie: "Ii asigur pe cei care se bucura de necazul meu ca ma intorc mai puternic"

Ultima actualizare: 19-06-2015 07:07

Premierul Victor Ponta ofera primele informatii cu privire la operatia la genunchi la care a fost supus luni, in Turcia, in urma unei accidentari suferite la baschet.

Astfel, primul ministru afirma ca "operatia a fost mult mai complicata decat se anticipa" si precizeaza ca peste hotare are "ceva ce era imposibil acasa", si anume liniste si odihna.

"Multumesc tuturor celor care in aceste zile au avut un gand bun pt mine - operatia a fost mult mai complicata decat se anticipa dar sunt convins ca pana in Decembrie voi putea face sport din nou. Multumiri speciale Doctorului Ionut Codorean care a fost langa mine si mi-a dat curaj prin profesionalismul sau ( evident ca am totala incredere in medicii romani - aici insa am ceva ce era imposibil acasa - LINISTE si ODIHNA)", a scris Victor Ponta.

"Vreau sa-i asigur si pe cei care "se bucura" de necazul meu ca ma voi intoarce mai sanatos si mai puternic", incheie seful Guvernului.

 

Mulțumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pentru mine - operația a fost mult mai complicată decât...

Posted by Victor Ponta on Tuesday, June 16, 2015

Premierul a fost operat de 3 medici turci care s-au consultat in timpul interventiei cu doctorul Codorean , aflat si el in sala. Pentru Victor Ponta urmeaza o perioada lunga de recuperare. Cel putin 3 saptamani, va sta numai cu piciorul intins si ridicat deasupra nivelului inimii, timp in care recuperarea se face cu un aparat special care face flexia si extensia genunchiului.
Pe de alta parte doctorii i-au recomandat lui Victor Ponta ca timp de 5 saptamani sa nu calce pe piciorul stang. Si va avea de asteptat cam 8 saptamani pana cand va putea renunta la carje. Timpii difera insa de la un pacient la altul.

Ionut Codorean, medic la Spitalul Militar: "Operatia nu este deloc banala. Avand in vedere complexitatea si numarul mare de leziuni pe care le-a avut la genunchi a durat aproximativ 2 ore. Se poate face orice anestezie si generala, si rahianestezie. Premierul a avut anestezie generala. S-a scos tot meniscul intern, pentru ca era foarte, foarte rupt. S-a scos o parte din meniscul extern. S-a facut reconstructie de cartilaj pe condilul femural extern si s-au stabilizat celealte leziuni de cartilaj. Se poate face si aceasta operatie in tara. Se face la noi, la Spitalul Militar, foarte frecvent, avem aparatura pe care o au ei."

Pana acum, guvernul nu a anuntat oficial unde este internat premierul. Surse medicale din Turcia spun ca ar fi vorba de spitalul Medipol din Istanbul, unde, potrivit presei de acolo, se trateaza inclusiv presedintele Erdogan si familia acestuia. Un spital cu 470 de paturi si tehnologie medicala moderna.

Victor Ponta s-a accidentat la baschet in urma cu 3 saptamani. Potrivit chirurgilor ortopezi si-a rupt ligamentul incrucisat anterior, ambele meniscuri si a suferit leziuni la cartilajul genunchiului. Practic, genunchiul premierului se putea bloca oricand. Asa ca medicii din tara i-au recomandat sa se opereze. Cei care s-au ocupat de interventie i-au reconstruit ligamentul rupt cu o autogrefa de tendon.
 

Prim-ministrul era asteptat luni la Directia Nationala Anticoruptie pentru a da primele declaratii in calitate de suspect in dosarul in care i s-au adus nu mai putin de 19 capete de acuzare.

Vicepremierul pentru securitate nationala Gabriel Oprea va exercita, in perioada 16 - 19 iunie, atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului.

Decizia apartine premierului Victor Ponta si a fost publicata luni in Monitorul Oficial.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO