Primăria Capitalei vrea să construiască 11 pasarele pentru pietoni. Prima va costa 1,6 mil. euro

Ultimul update: Miercuri 29 August 2018 15:53
Data publicarii: Miercuri 29 August 2018 15:46
Categorie: Actualitate
Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat miercuri, că în Capitală vor fi realizate 11 pasarele ciclo-pietonale, în zone cu circulaţie rutieră intensă, acestea urmând să fie accesibile şi persoanelor cu dizabilităţi, prin rampe sau lifturi.

Contractul pentru studiul de fezabilitate pentru cele 11 pasarele a fost semnat între Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pe 3 august, valoarea totală a contractului fiind de 125.000 euro.

Primarul general a precizat că primul studiu a fost deja livrat, fiind vorba despre pasarela de la Fântâna Mioriţa, pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, la pasajul de cale ferată. Pasarela este prevăzută să aibă lungimea de 140 m şi lăţime de 3 m, iar înălţimea gabarit - 6,78 m. Valoarea totală a investiţiei rezultată din studiu se ridică la 1,6 milioane euro, relatează agerpres.ro.

Conform unui comunicat transmis de PMB, celelalte pasaje vor fi situate: trei la Metrou Aurel Vlaicu (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti şi Prefectură; Viitorul Spital Metropolitan; Calea Floreasca, la Mall Promenada); Calea Griviţei - RATB Carpaţi: între strada Dorna şi strada Soveja; Şos. Alexandriei - Ieşire Bucureşti-Bragadiru: în zona penitenciarului Rahova; Str. Liviu Rebreanu: la Mall Park Lake; Bd. Iuliu Maniu: la hypermaket Cora; Calea Văcăreşti - la intersecţia cu strada Pridvorului: amplasamentul propus este la baza rampelor de acces ale pasajului Mihai Bravu, în imediata vecinătate a accesului la staţia de metrou Mihai Bravu; Şoseaua Mihai Bravu nr. 30: amplasamentul propus este la ieşirea din pasajul Bucur Obor înspre b-dul Ferdinand I; Bd. Doamna Ghica - str. Dimitrie Grozdea.

În ce priveşte pistele de biciclete, primarul general a reamintit că în urmă cu două luni au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea a patru trasee. Pentru traseul 1 (P-ţa Victoriei - Bd. Aviatorilor - Bd. Beijing - Str. Nicolae Caramfil - Şos. Pipera - Piaţa Presei Libere - Şos. Kiseleff - Bd. Constantin Prezan) a fost atribuit contractul de proiectare şi execuţie, a fost realizat proiectul tehnic şi au fost executate lucrările de infrastructură (decopertare, delimitare şi asfaltare) pe cele şapte artere aferente traseului, fiind în curs de atribuire contractul pentru semaforizare şi marcaje.

Pentru celelalte trei trasee, care însumează 11 artere, este în lucru procedura de atribuire a lucrărilor de proiectare şi execuţie.

În ce priveşte pasajele Doamna Ghica, Andronache, Petricani, primarul general a precizat că proiectele demarate anul acesta vizează închiderea inelului median de circulaţie în Bucureşti.

Astfel, pentru pasajul Doamna Ghica, Compania municipală Dezvoltare Durabilă a depus oferta tehnică pentru studiul de fezabilitate al proiectului. Costul este de circa 160.000 de euro, iar termenul asumat este de 3 luni de la data atribuirii contractului. Proiectul Nod rutier Andronache vizează construirea unui pasaj denivelat superior peste calea ferată Bucureşti - Constanţa, amenajarea acceselor pentru riverani şi zone de întoarcere sub pasaj. Oferta tehnică pentru studiul de fezabilitate a fost depusă, cu o valoare de circa 87.000 euro şi un termen asumat de realizare de 3 luni de la data atribuirii contractului. Pentru podul rutier Petricani, oferta tehnică are o valoare de circa 210.000 euro şi termen de realizare de patru luni de la data atribuirii contractului.

În ce priveşte stadiul realizării lucrărilor de utilităţi în Cartierul Henri Coandă, pentru lotul 1 (27 de străzi), acestea sunt finalizate în proporţie de 62% (reţelele de alimentare cu apă din interiorul ansamblului: 95%, reţeaua de canalizare menajeră: 98%; lucrări civile aferente staţiei de pompare a apelor uzate: 100%; canalizare pluvială pe reţeaua stradală din interiorul ansamblului: 96-99%; reţeaua de iluminat public: 75%).

În ce priveşte lotul 2 (23 de străzi, respectiv porţiuni de străzi), în prezent se lucrează la reţeaua de canalizare menajeră, la reţeaua de canalizare pluvială şi la reţeaua de alimentare cu apă în interiorul ansamblului.

"S-au realizat până în prezent reţele de canalizare pluvială şi menajeră în procente cuprinse între 80% şi 90% şi au început lucrările de alimentare cu apă pe mai multe străzi. Estimăm că finalizarea lucrărilor pentru acest lot se va realiza până în toamna anului 2019", a informat PMB, prin intermediul unui comunicat.

Gabriela Firea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Firea, despre protestele din 10 august:
Firea, despre protestele din 10 august: "În general nu mă înconjur de oameni care mint"
Firea: Au fost obţinute certificatele de urbanism pentru realizarea Spitalului Metropolitan
Firea: Au fost obţinute certificatele de urbanism pentru realizarea Spitalului Metropolitan
VIDEO PROTVPLUS.RO
VORBESTE LUMEA
Pisica Varcolac, premiera in Romania
Cele mai interesante si frumoase rase de pisici sunt la Vorbeste lumea

09:36
LA MARUTA
Ioana Ignat si Edward Sanda, un nou hit
Un nou hit de exceptie din partea celor mai talentati tineri, Ioana Ignat si Edward Sanda

09:10
NINJA WARRIOR
Fii pe fază!
Oare cine vor fi următorii semifinaliști Ninja Warrior?

00:30
LA MARUTA
Spectacol in memoria lui Dan Spataru
Silvia Dumitrescu s-a reunit impreuna cu alti artisti intr-un spectacol in memoria lui Dan Spataru

11:04
GOSPODAR FARA PERECHE
EXCLUSIV: Îl vor pe Vasile, dar cine sunt ele cu adevărat?
Adina, Amalia, Alexandra și Camelia - ele sunt fetele iubitoare de rural, care vor să-i fure inima lui Vasile.

03:14
GOSPODAR FARA PERECHE
EXCLUSIV: Cine concurează pentru inima lui Adrian?
Adina și Elena sunt cele două pretendente tinere la inima lui Adrian.

00:20
LA MARUTA
Transformarile radicale cu ajutorul lui Adrian Perjovschi
Simona a avut parte de o transformare radicala

05:44
VORBESTE LUMEA
Prietenie de-o viata
Emilia si Nicu Paleru se cunosc de peste 20 de ani

05:54
VORBESTE LUMEA
Si-au facut vacanta de vara la frig, in tarile nordice!
Tudor Ionescu si sotia lui au fost in Amsterdam, Brugges, Gent, Haga, Giethorn, Naarden

13:12
DIVERTISMENT
EXCLUSIV: Anda Adam plină de surprize!
Deschisă, cu suflet tânăr și cu forțe proaspete Anda este pusă pe fapte mari. Vlogging, piese, clipuri, familie sunt unele dintre subiectele pe care le discutăm cu Anda într-un interviu exclusiv pe PRO TV PLUS!

03:55
taxi
Un copil și-a rupt mâna la grădiniță și a fost trimis la spital cu un taxi
Azi începe testarea sistemului RO-ALERT în Capitală şi Ilfov. Cine va primi mesajele TEST
Trei răniți după ce un șofer a lovit un stâlp la ieșire din Pasajul Mărăşeşti
Dăruieşte Viaţă refuză donaţia trupei Holograf după scandalul în care a fost implicat Dan Bittman
Fântânile din Piața Unirii din București, redeschise grandios. Greșeala observată de un spectator
Bărbatul din Craiova acuzat că a lovit în cap un polițist a fost arestat
accident Teleorman
Un microbuz cu opt pasageri s-a răsturnat în Teleorman. Patru persoane au fost rănite
Un pacient care a vrut să fumeze în salon a căzut de la etaj. Cum s-a petrecut accidentul
SUA sancţionează China pentru achiziţionarea de armament rusesc. Ținta este Moscova
Şefi din Jandarmerie şi MAI, citaţi azi la Parchet în dosarul intervenţiei din 10 august
Corina Creţu cere Guvernului proiecte de autrostrăzi. "Nu suntem confortabili"
Protest la show-ul de la fântânile din Piaţa Unirii. "Fântâniţă lucitoare, faci şi locuri de parcare?"