Prima zi in puscarie a lui Adrian Nastase. Fostul premier s-a plans de frig si a citit toate ziarele

Dată publicare: 08-01-2014 07:15
Dată actualizare: 11-01-2014 07:02


Adrian Nastase a citit toate ziarele si s-a plans de frigul din puscarie. Astfel si-a petrecut fostul premier al Romaniei prima zi din Penitenciarul Rahova.

Condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare pentru luare de mita, Nastase a fost supus deja controalelor medicale si asteapta sa fie mutat intr-o alta inchisoare, cel mai probabil la Jilava.

Dupa aproximativ sase luni, Adrian Nastase are insa toate sansele sa fie din nou un om liber.

Primul care l-a vizitat la inchisoare pe Adrian Nastase a fost Ion Cazacu, avocatul sau: "Domnul Adrian Nastase era foarte calm astazi. Mi-a spus ca este OK, in afara ca este putin cam frig, e bine... Este, asa cum v-am mai spus, un om puternic. Am vorbit cu el, i-am adus reviste, presa si va intra intr-un regim normal"

Ion Cazacu a mers la penitenciar alaturi de Andrei Nastase, insa fiul cel mare al fostului premier nu a discutat cu tatal sau.

Timp de 21 de zile, detinutul Adrian Nastase va fi in carantina medicala la spitalul Penitenciarului Rahova de langa Bucuresti. In toata aceasta perioada va putea primi vizite, pachete si va avea acces la telefon. Dupa cele 21 de zile, cel mai probabil, fostul prim-ministru al Romaniei va fi transferat la Penitenciarul Jilava, unde va executa, in regim semi-deschis, restul pedepsei cu inchisoare.

Aflat la a doua condamnare definitiva, Nastase poate cere contopirea pedepsei de doi ani din Dosarul "Trofeul Calitatii" cu cea de patru ani din Dosarul "Zambaccian". Potrivit legilor in vigoare, va ispasi pedeapsa cea mai grea, adica pe cea de patru ani.

Insa, pentru ca are peste 60 de ani, fostul premier poate cere eliberarea conditionata dupa ispasirea unei treimi din pedeapsa. Adica dupa 16 luni. Numai ca Adrian Nastase a stat in inchisoare 9 luni la precedenta condamnare in Dosarul "Trofeul calitatii", asa ca i-ar mai ramane de ispasit o pedeapsa de sapte luni.

Tinand insa cont ca politicianul a obtinut o scadere a pedepsei cu 45 de zile in urma lucrarii stiintifice scrise in spatele gratiilor, Adrian Nastase ar putea fi din nou liber dupa aproximativ sase luni.


VIDEO PROTVPLUS.RO