Prima ninsoare din București. Cum s-au pregătit autoritățile de intervenție


Ultimul update: Sambata 23 Noiembrie 2019 08:59
Data publicarii: Sambata 23 Noiembrie 2019 07:54
Categorie: Stiri actuale

Șoferii care au stat la coadă nu au făcut-o degeaba, pentru că azi-noapte au căzut primii fulgi de zăpadă în Bucureşti .

Ninsoarea a ţinut aproximativ două ore, suficient cât să se formeze un strat subţire de zăpadă, pe care câteva utilaje ale primăriei au încercat să-l cureţe.

Prima ninsoare din Capitală a avut loc între orele două și patru. Șoferii spun că au fost pregătiți, dar o parte dintrei eii s-au declarat nemulțumiți de faptul că nu au văzut imediat utilajele de dezapezire pe străzi.

Șofer: „Da, avem tot ce ne trebuie”.
Reporter: „Cum vi s-a părut drumul?”
Șofer: „Foarte bun dar nu am sesizat nici o mașină a primăriilor pentru a interveni la momentul oportun. Este cazul pentru că este -1 grad, chiar -2 grade”.

Șofer: „Da, ne-am pregătit, cum să nu. Suntem pregătiți echipați cu cauciucuri de iarnă, cu tot ce trebuie”.

Șofer: „Da, cauciucuri, antigel, tot ce trebuie, suntem pregătiți”.

Totuși, unii consideră că este mult prea repede că acestea să intervină.

Reporter: „Ați întâlnit utilaje pe drum?”
Șofer: „Nu, deloc. ”
Reporter: „Credeți că ar fi cazul? ”
Șofer: „Nu, sincer nu."

Un strat subțire de zăpadă s-a depus deja pe mașini iar șoferii vor fi nevoiți să își curețe parbrizele. Primăria a promis că dacă situația o va impune 784 de utilaje vor fi pregătite să intervină.

Tot primăria spune că în cele șase sectoare ale Capitalei sunt aproximativ 2800 de angajați gata să intervină, iar stocul de material antiderapant pentru sezonul rece este de peste 20 de mii de tone.

VIDEO PROTVPLUS.RO