Președintele Klaus Iohannis i-a transmis condoleanțe lui Vladimir Putin

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Klaus Iohannis
Inquam

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, în urma incendiului care a avut în centrul comercial „Zimniaia Vișnia”, din localitatea Kemerovo.

Președintele Klaus Iohannis a exprimat condoleanțe Președintelui Vladimir Putin, familiilor îndoliate și poporului rus, ca urmare a tragicului incendiu, în urma căruia și-au pierdut viața numeroase persoane, printre care și copii.

De asemenea, Președintele României a transmis urări de însănătoșire grabnică victimelor incendiului care au fost evacuate și salvate.” - se arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Ambasada Rusiei la Bucureşti va deschide o carte de condoleanţe, joi şi vineri, în memoria victimelor incendiului din Kemerovo (Siberia).

Potrivit anunţului postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei, citat de Agerpres, cartea de condoleanţe va fi deschisă joi şi vineri, între orele 10,00 şi 13,00, la sediul misiunii diplomatice, din bd. Kiseleff nr. 6.

''În legătură cu moartea a 64 de persoane, inclusiv 41 minori, ca urmare a incendiului în oraşul Kemerovo, ziua de 28 martie 2018 a fost declarată zi de doliu în Federaţia Rusă. În această zi, pe întreg teritoriul Rusiei şi misiunilor sale diplomatice, inclusiv la Bucureşti, steagurile naţionale vor fi coborâte în bernă. Investigarea a fost luată sub controlul personal de către preşedintele Vladimir Putin, care a vizitat locul tragediei şi s-a întâlnit cu un grup de rude ale victimelor. De asemenea, şeful statului a cerut guvernului rus şi autorităţilor regionale să ia măsuri pentru a ajuta familiile celor decedaţi şi răniţi în urma incendiului din complexul comercial din Kemerovo'', se precizează în anunţul misiunii diplomatice.

Asociaţia "Colectiv GTG 3010" va aduce un omagiu victimelor incendiului din Siberia, miercuri seara, la Ambasada Rusiei din Bucureşti.

"Focul nu ţine cont de loc, de naţie, de limbă. Loveşte nemilos şi lasă în urmă scrum. Devorează vieţi şi maltratează suflete. Suntem alături de victimele incendiului din Rusia. Mâine la ora 18,30 vom fi la ambasadă pentru a aprinde o lumânare", precizează un mesaj publicat marţi pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Asociaţia "Colectiv GTG 3010" a fost înfiinţată după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, din noaptea de 30 octombrie 2015, şi reuneşte apropiaţi ai victimelor şi supravieţuitori ai dezastrului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat ziua de miercuri, 28 martie, zi de doliu naţional după incendiul devastator de la centrul comercial din Kemerovo (Siberia), soldat, potrivit celui mai recent bilanţ, cu 64 de morţi, între care 41 de copii, transmit Reuters şi EFE.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO