Alocatiile copiilor, dublate incepand din iunie. Ponta, despre noua lege: "Am vrut sa oprim odata discutia absolut idioata"

Ultima actualizare: 04-06-2015 07:06

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prin care este dublata alocatia pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Premierul Victor Ponta a anuntat pe Facebook luni dupa-amiaza ca Guvernul are fonduri pentru a plati alocatiile dublate.

 

 

Salut promulgarea legii care dublează alocațiile. Avem fonduri pentru a începe plata lor! Azi - zi importantă: #TVA redus și #alocații duble!

Posted by Victor Ponta on Monday, June 1, 2015

 

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 65/2014, cu un amendament al PNL care prevede ca alocatia de stat pentru copii sa creasca de la 42 la 84 de lei, a fost votat in luna mai de 332 de deputati, niciunul nu a votat impotriva, iar doi s-au abtinut. Dublarea alocatiilor nu era prevazuta initial in ordonanta, acest lucru fiind stabilit printr-un amendament propus de PNL, care a fost respins anterior de Comisia pentru munca a Camerei, dar aprobat in plen.

Premierul Victor Ponta a dat asigurari ca Guvernul va gasi resurse financiare pentru dublarea alocatiilor pentru copii, adaugand ca impactul financiar pentru acest an, de 900 de milioane de lei, va fi acoperit "cu siguranta", scrie Agerpres.

"Vorbim de peste 3 milioane jumatate de copii care se vor bucura de dublarea alocatiilor. M-as bucura sa putem sa aducem in casele tuturor o mica bucurie. (...) Acest parcurs trebuie continuat", a afirmat copresedintele PNL Alina Gorghiu dupa ce ordonanta a fost adoptata.

Rovana Plumb: alocatiile ar putea fi diferentiate
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice lucreaza la un pachet de masuri prin care alocatiile pentru copii sa se dea diferentiat, proiectul urmand a fi prezentat public in septembrie - octombrie, a declarat, luni, ministrul de resort, Rovana Plumb, pentru postul de televiziune Digi24.porivit Agerpres.

"Lucram a un pachet de masuri. Peste tot in Uniunea Europeana alocatiile pentru copii se dau diferentiat, fie in functie de veniturile familiei, fie de varsta copilului. De aceea am spus ca lucram la un pachet de masuri pentru sustinerea familiei, pentru cresterea natalitatii si pentru respectarea drepturilor si interesului suprem al copilului. Pe masura ce va fi aproape de finalizare va intra in dezbatere publica in asa fel incat sistemul de asistenta sociala cu prioritatea sa catre copii si familii sa fie unul eficient si care sa tinteasca nevoile copilului si a familiei", a spus Rovana Plumb.

Efortul bugetar al dublarii alocatiilor pentru copii este de 900 milioane lei, in acest an, si au fost indentificate resursele pentru a suporta masura, a declarat luni ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Rovana Plumb, la acelasi post. "Practic incepand cu luna iunie cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocatia de 84 de lei o vor primi parintii pentru copii incepand cu luna iunie dar efectiv plata se va face in luna iulie. Vorbim de cea mai consistenta masura privind marirea alocatiilor luata in timpul unui Guvern, iar efortul bugetar este de 900 milioane lei pana la sfarsitul anului, deci pe jumatate de an. Pe un an intreg va fi de 1,8 miliarde lei"

Presedintele s-a intalnit cu cei mici la Cotroceni
Presedintele a facut anuntul privind marirea alocatiilor dupa ce a primit la Cotroceni cateva sute de copii. Si a tinut sa le ureze la multi ani celor mici, dar si adultilor care si-au pastrat, intr-un colt al sufletului, fiinta de copil. Copiii l-au asteptat pe Klaus Iohannis in Sala Unirii de la Palatul Cotroceni. Au aplaudat cu atata bucurie cand a intrat, incat l-au impresionat.

"Oricat de solemna ar fi o sala, daca e plina de copii radiaza de bucurie”, a spus Iohannis. Presedintele si-a condus apoi oaspetii in gradina Palatului unde regimentul de garda a facut demonstratii care i-au lasat pe copii cu gura cascata. Le-a placut spectacolul cu arme si s-au pozat cu seful statului, iar unii i-au spus si poezii.

Ponta: „Alocatia trebuie gandita mai tintit si mai eficient”
"Alocatia pentru copil, ca sprijin social, trebuie sa o gandim mai tintit si mai eficient. Adica cei care au venituri mari, ca, le-am mai dat inca 42 de lei, s-ar putea nici sa nu-i ridice. Sunt foarte multe familii care nu iau acei 42, 84 de lei. Ca altii au nevoie, cu cei 42 de lei in plus, tot nu reusesc sa isi rezolve problemele de zi cu zi. Problema noastra principala este ca acei bani sa ajunga cu adevarat la copil, sa fim siguri ca merge la scoala, ca isi cumpara rechizite", a declarat Victor Ponta intr-o emisiune TV, potrivit Agerpres..

Totodata, premierul a subliniat faptul ca a salutat, pe retelele de socializare, gestul presedintelui Klaus Iohannis de a promulga Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prin care este dublata alocatia pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

"Am salutat acest lucru si ma bucur ca presedintele a promulgat legea adoptata de Parlament si pentru ca am vrut sa oprim odata discutia absolut idioata, ca sa spun asa, ca nu intra in vigoare legea, ca nu stiu ce ii facem noi legii. Sigur, oamenii seriosi nu au ascultat acest lucru, dar poate ca altii nu au inteles despre ce e vorba. S-a promulgat legea, se respecta. Eu nu cunosc vreo varianta in care o lege votata in unanimitate de Camera Deputatilor si promulgata de presedinte sa nu fie aplicata", a adaugat Victor Ponta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO