Politistul ucis in Suceava, decorat post mortem: "Cati dintre noi trebuie sa murim ca sa se ia niste masuri concrete"

Ultima actualizare: 25-07-2017 06:52

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, sambata, decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de politie Sorin Vezeteu, care a fost ucis joi in Gara Burdujeni din Suceava de catre un tanar care l-a injunghiat cu un cutit.

Peronul garii din Burdujeni, Suceava, unde a fost a ucis politistul Sorin Vezeteu s-a transformat intr-un altar al durerii. Zeci de oameni s-au rugat si au aprins o candela pentru agentul injunghiat de un tanar care a sustinut ca uraste politistii si uniforma.

In toata tara, colegii victimei au tinut un moment de reculegere. Politistul va fi inmormantat duminica in localitatea natala Dumbraveni, Suceava.

Zeci de politisti, jandarmi, pompieri, dar si oameni de rand s-au adunat in Gara din Burdujeni, unde a fost omorat Sorin Vezeteu.

Localnica: "M-a impresionat. Am vazut pe Facebook care este povestea lui. Tragic! Pacat! Pleci de acasa si nu stii daca te mai intorci."

Bogdan Banica, politist criminalist: "Lucra singur, colegii care au intervenit ulterior asigurau patrularea in trenuri, dar el in gara asigura singur si treaba asta se intampla de ani de zile. Ma intreb retoric: Cati dintre noi trebuie sa murim ca sa se ia niste masuri concrete."

Politisti din Galati: "Vom pastra 5 minute de reculegere in memoria colegului nostru Vezeteu Sorin cazut la datorie in gara Burdujeni, Suceava. Descoperiti!"

Chiar daca nu l-au cunoscut, politistii din toata tara au tinut un moment de reculegere pentru Sorin Vezeteu.

Politist: "Un moment trist. Din nefericire se poate intampla oricaruia dintre noi. Nu sunt suficiente cuvinte ca sa exprimam ceea ce simtim si incercam sa fim alaturi de familie si sa-i cinstim memoria."

Politist: "Este picatura care a umplut paharul, speram sa fie ultimul politst cazut la datorie."

Reprezentantii Ministerului de Interne au anuntat ca Sorin Vezeteu va fi avansat post mortem la gradul de subofiter, iar Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu ordinul national pentru merit in grad de cavaler. Totodata familia lui va beneficia de un ajutor din partea statului.

Pe de alta parte, tanarul acuzat ca l-a injunghiat mortal a fost arestat. La audieri a sustinut ca si-a ales victima la intamplare, pentru ca uraste politistii.

Inainte de agresiune, suspectul a locuit aproape o luna in apropierea garii. Martorii sustin ca l-au vazut dormind intr-o masina, unde politistii au descoperit mai multe haine. Pentru fapta sa, poate fi inchis pe viata. Si fratele sau mai mare este cautat de politie, dupa ce a fost condamnat definitiv la inchisoare pentru ca si-a agresat mama si 5 politisti.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO