Presedintele Consiliului European i-a scris noului premier al Romaniei. Ce i-a transmis despre coruptie

Dată publicare: 30-06-2017 21:21
Dată actualizare: 03-07-2017 07:11


Donald Tusk

Donald Tusk i-a scris lui Mihai Tudose, dupa investirea acestuia ca premier al Romaniei

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a transmis o scrisoare de felicitare lui Mihai Tudose pentru numirea in fruntea Guvernului Romaniei, in care afirma ca domnia legii si progresele in lupta anticoruptie sunt cruciale pentru ca romanii sa beneficieze deplin de avantajele aduse de calitatea de cetatean european.

Donald Tusk l-a felicitat, in numele Consiliului European, pe Mihai Tudose pentru functia de sef al Guvernului.

”Ca tara membra a Uniunii Europene si viitoare detinatoare a Consiliului Uniunii Europene, Romania joaca un rol activ in sprijinirea unei Uniuni mai puternice si unite ca si pentru o vecinatat UE mai stabila si democratica”, se arata in scrisoare trimisa de Tusk.

De asemenea, presedintelui Consiliului European evoca domnia legii si lupta anticoruptie pentru ca romanii sa aiba toate avantajele presupune de calitatea de cetateni europeni.

”Sunt increzator ca guvernul dumneavoastra va furniza Romaniei stabilitatea care sa conduca la o dezvoltare continua a tarii dumneavoastra ca si a Uniunii Europene si ca va continua sa contribuie in mod constructiv la rezolvarea provocarilor comune. Domnia legii si progresul in lupta impotriva coruptiei, in linie cu asteptarile mari ale societatii romanesti si cu valorile UE, sunt cruciale pentru a asigura ca toti cetatenii Romaniei sa beneficieze pe deplin de toate oportunitatile oferite de calitatea de membru al Uniunii”, mai afirma Tusk.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO