Preotul Dan Damaschin a împărțit lemne de foc pentru familiile nevoiaşe cu mulți copii din Iași

Ultima actualizare: 13-11-2020 10:55

Două sute de familii cu mulți copii din județul Iași nu vor tremura de frig în case datorită unor oameni cu suflet mare, aduși laolaltă de preotul misionar Dan Damaschin.

Părintele a cumpărat din donații lemne de foc, atât de necesare pentru iarna care bate la ușă.

„Sunt două familii, una cu 6, alta cu 5 copii. O astfel de maşină care costă cam 2 mii de lei este peste puterile lor, peste veniturile unei astfel de familii" spune preotul Dan Damaschin.

Aşadar, în prag de iarnă, preotul Dan Damaschin a început "să împartă" căldură. Lemne pentru foc au ajuns deja la două familii din comuna Aroneanu din Iaşi, cărora părintele, ajutat de oameni cu suflet mare, le-a construit şi casele în care îşi duc acum traiul.

Mamă: „Ne ajută să avem căldură la copii în casă, să aibă copiii toate condiţiile, să îi purtăm la şcoală.”
Reporter: Vă permiteaţi lemnele dacă nu va ajuta părintele?
Mamă: „Nu. Nu avem pentru că salariul soţului nu ne ajunge, alocaţia nu ajunge, trebuie să dăm şi la şcoală, şi îi mulţumim foarte mult părintelui Damaschin."

Părinţii au cinci copii. Toţi au primit şi bunătăţi, iar drept răsplată au împărţit zâmbete sincere.


Fetiță:Sunt bucuroasă pentru că dacă e frig în casă nu mai putem”.
Reporter: „Să staţi?
Fetiță: „Da, o să fie cald dacă sunt lemne."

Şi această tânără familie se află într-o situaţie asemănătoare. Gabriel şi soţia sa, cu şase micuţi de crescut, nu şi-ar fi permis să-şi încălzească în această iarnă căminul.

Reporter: Vă este de ajutor?
Tată: „Da, foarte mult, că noi dacă nu avem condiţii, de unde lemne? E foarte scump. Am mai avut vreo două pe care tot părintele ne-a ajutat şi ne-a adus."

Dan Damaschin, preot misionar Iaşi: „Suntem în faţa unui munte de lemne, lemn care va ajunge la 200 de familii care au împreună peste o mie de copii. Lemnul este obţinut legal din pădurile României, este cumpărat cu acte de la Ocolul Silvic Bisericesc."

În acest proiect s-au implicat mai mulţi oameni de afaceri din Neamţ, care n-au stat pe gânduri şi au întins o mână de ajutor, dar şi Mitropolia Moldovei și Bucovinei, care a contribuit cu o donaţie importanta. Cei care vor să sprijine acţiunile organizate de preotul Dan Damaschin îi pot scrie părintelui pe reţelele sociale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO