Premiile Emmy, dominate de conflictul din Siria. Castigator, categoria News: "The Battle for Homs"

×
Codul embed a fost copiat

Razboiul din Siria a fost cap de afis la Premiile International EMMY desfasurate la New York. Conflictul din aceasta tara, care a luat si vietile catorva jurnalisti, a monopolizat aproape complet palmaresul evenimentului.

Asta s-a intamplat inclusiv la categoria unde Stirile ProTV au fost nominalizate pentru reportajele din campania "Romania sub Zapada", de anul trecut. A fost cea de-a 3-a nominalizare pe care Stirile ProTV au primit-o la prestigiosul trofeu.

Acum 5 ani, campania "Tu stii ce mai face copilul tau?" a castigat premiul EMMY, o premiera pentru o televiziune din Europa de Est.

Nominalizatii pentru categoria Stiri au fost:

Citește și
Romania, zapada
Stirile ProTV au fost nominalizate la premiile Emmy pentru reportajele "Romania sub zapada"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO
-► Din Filipine - 24 de ore - Taifunul Pablo - GM Network

-► Din Marea Britanie - Batalia pentru Homs, Channel 4 News/ITN

-► Din Brazilia - Jornal Nacional - Prabusire in Rio - Tv Globo

-► Din Romania - Romania sub zapada - Stirile ProTV

Premiul a fost castigat de Channel 4 News, cu "The Battle for Homs", un tribut adus jurnalistilor care si-au pierdut viata sau au fost raniti in conflictul din Siria.

Bruce L. Paisner, presedintele Academiei international EMMY pentru Televiziune: "Lumea este un loc mai periculos, sunt multi teroristi, multe razboaie civile. Sunt multe situatiile in care jurnalistii pot sa dea de probleme. De la inceputul anului, 36 de jurnalisti au fost ucisi."

Alex Dima: "Spuneti-mi, ce ar trebui un jurnalist sa faca pentru a castiga un Emmy?"

Bruce L. Paisner: "Doua lucruri. In primul rand, trebuie sa realizezi un material foarte bun. Iar, cel putin in cazul nostru, trebuie sa intri in competitie, ca sa ai sansa sa castigi. E o mare onoare sa fii nominalizat."

Stirile ProTV au fost nominalizate pentru reportajele din campania "Romania sub zapada", despre iarna crancena din 2012.

Alex Dima: "Ne bucuram tare mult ca am ajuns aici, am vazut ce inseamna sa faci televiziune in adevaratul sens al cuvantului".

Andreea Marinescu: "I-am vazut pe cei mai buni dintre cei mai buni, am fost impreuna cu "greii".

Academia Internationala de Televiziune, care acorda premiile Emmy, este cea mai mare organizatie de profil din lume, cu membri in 70 de tari si 350 de companii media.

Fondata dupa al doilea razboi mondial, Academia are ca scop promovarea televiziunii si a jurnalismului de inalta clasa, a jurnalistilor care, indiferent de riscuri, isi urmeaza chemarea.

CBS, cele mai multe premii Emmy pentru stiri si documentare

Postul american CBS a fost marele castigator al celei de-a 34-a editii a News and Documentary Emmy Awards, primind 12 distinctii la gala care a avut loc marti seara, la Lincoln Center din New York, informeaza variety.com.

Jumatate dintre cele 12 premii au fost primite de televiziunea CBS pentru emisiunea "60 Minutes", dintre care doua pentru materialul "Killing Bin Laden" si doua pentru "Joy in the Congo". Tot pentru "Killing Bin Laden", CBS si-a adjudecat si premiul pentru cel mai bun interviu, care a fost primit de jurnalistul Scott Pelley.

Programul "The CBS Evening News with Scott Pelley" a primit doua trofee, inclusiv cel pentru cea mai buna acoperire a unei stiri de ultima ora, in timp ce emisiunile "CBS Sunday Morning" si "CBS This Morning" au impartit premiul pentru jurnalism de investigatie intr-un buletin de stiri.

Pe de alta parte, BBC World News America a primit distinctia pentru cea mai buna acoperire a unei stiri, relatand despre conflictul sirian. Aceelasi subiect a adus programului "Frontline" al retelei de televiziune PBS premiul pentru cea mai buna relatare a unei stiri de ultima ora intr-un magazin de stiri.

HBO a luat premiul Emmy pentru realizari de exceptie in domeniul artelor si culturii pentru documentarul "Marina Abramovic: The Artist is Present". De asemenea, HBO a primit premiul Emmy pentru cel mai bun documentar, pentru "Saving Face".

Jurnalistul Nick Paton Walsh de la CNN a primit distinctia pentru cea mai buna stire redactata, pentru relatarile sale din Siria si Afghanistan.

David Fanning, producator executiv al programului "Frontline" de la debutul emisiunii in 1983, a primit premiul pentru intreaga cariera.

Reteaua de televiziune PBS a primit un total de 9 premii Emmy, fiind urmata de HBO, cu 6 distinctii, CNN, cu 3 premii, in timp ce National Geographic Channel si NBC au primit cate doua trofee.

Pe de alta parte, in noaptea de luni spre marti, au fost decernate si International Emmy Awards 2013, la categoriile "Current Affairs" si "News".

Premiul Emmy la categoria "Current Affairs" a fost castigat de productia "Banaz: An Honour Killing" (Hardcash Productions, Fuuse Films pentru ITV, Marea Britanie).

The International Academy of Television Arts & Sciences are ca membri companii din industriile de media si divertisment, dar si din domeniul online, al telecomunicatiilor si tehnologiei din peste 50 de tari.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Stirile ProTV pot aduce in aceasta noapte premiul Emmy la Bucuresti. LIVE BLOG de la New York
Stirile ProTV pot aduce in aceasta noapte premiul Emmy la Bucuresti. LIVE BLOG de la New York

Andreea Marinescu si Alex Dima sunt la New York de unde se pot intoarce cu premiul Emmy dupa gala din aceasta noapte.

Stirile ProTV au fost nominalizate la premiile Emmy pentru reportajele
Stirile ProTV au fost nominalizate la premiile Emmy pentru reportajele "Romania sub zapada"

Academia Internationala de Arta si Stiinta in Televiziune a nominalizat PROTV pentru reportajele despre zapezile care au lovit tara, in iarna anului trecut. Castigatorii ii vom afla la inceputul lunii octombrie.

IMAGINI spectaculoase din elicopter. Vezi cum arata Romania, inecata in marea alba de zapada
IMAGINI spectaculoase din elicopter. Vezi cum arata Romania, inecata in marea alba de zapada

Ministerul Administratiei si Internelor a publicat imagini surprinse dintr-unul din elicopterele care au ca misiune supravegherea si monitorizarea situatiei de urgenta din tara.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.