"Premierul face apel la unitate, in timp ce mii de persoane protesteaza". Ziua 12 in presa straina


Ultimul update: Marti 21 Februarie 2012 12:10
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2012 21:57
Categorie: Stiri actuale
proteste Universitate

Protestele continua la Bucuresti si in alte orase din Romania pe fondul masurilor de austeritate si in pofida apelului la unitate lansat de primul-ministru, scrie presa internationala.

"Premierul Romaniei face un apel la unitate, in timp ce mii de persoane protesteaza", scrie agentia Associated Press.

"Premierul Romaniei s-a folosit de ocazia unei sarbatori nationale pentru a face un apel la unitate, in timp ce mii de protestatari nemultumiti de esecul Guvernului de a imbunatati nivelul de trai si-au exprimat nemultumirea fata de Televiziunea publica. Emil Boc s-a adresat Parlamentului intr-o sesiune speciala cu ocazia Zilei Unirii, cerandu-le romanilor sa fie uniti pentru depasirea problemelor economice", precizeaza AP.

"Romania: «indignatii» cer demisia Guvernului", scrie ziarul Le Monde. "Dupa Spania, Statele Unite sau Franta, Romania are acum proprii «indignati». Tara, afectata de criza si de planurile de austeritate, traieste de zece zile ritmul
manifestatiilor din capitala. Sute de persoane ocupa in fiecare seara Piata Universitatii din Bucuresti", explica Le Monde.

"Mii de romani s-au adunat la Bucuresti, marti, pentru a cere demisia Guvernului, pe fondul masurilor de austeritate, in cadrul unei serii de proteste care au condus la unele concesii, dar nu si la schimbarea politicilor", noteaza Reuters.

"Marti, aproximativ 2.000 de membri ai sindicatelor, profesori, asistente si pensionari militari s-au adunat in fata Guvernului pentru a cere demisia primului-ministru Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu", continua Reuters.

"Aproximativ 5.000 de persoane au huiduit Guvernul la Iasi, cerand alegeri anticipate. Alte mii de persoane s-au adunat in fata Guvernului, la Bucuresti, denuntand masurile dure de austeritate, pornind in mars spre sediul Televiziunii publice, pe care o acuza de atitudine proguvernamentala", comenteaza ziarul Huffington Post.

Sursa: Mediafax

Romanii din vechile Principate nu au trait cu intensitate Unirea Mica
Manifestantii ajunsi la Televiziunea Publica au cerut demisia actualei conduceri TVR
Ce risca militarul care a mers sa protesteze in Piata Universitatii, in uniforma
VIDEO PROTVPLUS.RO