Premierul Bulgariei a intrat în autoizolare după contactul cu un oficial infectat

Ultima actualizare: 23-10-2020 21:05
Boiko Borisov, prim-ministrul Bulgariei
Getty

Premierul bulgar s-a izolat vineri, după un contact cu adjunctul unui ministru testat pozitiv la coronavirus. Boiko Borisov l-a întâlnit pe acesta a cum cinci zile.

Borisov a precizat că a avut deja un rezultat negativ la un test efectuat mai devreme vineri, înainte de întâlnirea sa cu adjunctul secretarului de stat american pentru probleme economice, de energie şi mediu, Keith Krach, aflat în vizită la Sofia, arată agențiile Reuters și Agerpres.

Ulterior, după-amiaza, premierul a fost informat că ministrul adjunct al construcţiilor, Nicolai Nankov, a fost testat pozitiv la coronavirus şi a decis să intre în izolare din proprie iniţiativă, până când autorităţile sanitare vor decide dacă să intre sau nu în carantină.

„Aştept ordinele autorităţilor sanitare şi până atunci voi rămâne în autoizolare. M-am aflat în contact cu el (ministrul infectat) ultima dată acum cinci zile", a scris Borisov pe contul său Facebook.

Cazurile de coronavirus au crescut şi în Bulgaria de la începutul lui octombrie, vineri fiind raportat un nou record zilnic de 1.595 de noi infectări. Totalul de la începutul pandemiei a ajuns la 34.930 infectări, cu 1.064 decese în ţara cu circa 7 milioane de locuitori.

Joi, Ministerul Sănătăţii de la Sofia a anunţat că purtarea măștii devine obligatorie în spaţiul public exterior acolo unde menţinerea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri nu este posibilă, cum este în pieţe, în gări şi în staţiile de metrou, pe străzile aglomerate şi la cozi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO