Premieră absolută în România. Trageri cu rachete sol-aer cu sisteme Patriot și Avenger. VIDEO


Ultimul update: Joi 20 Iunie 2019 19:38
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2019 17:47
Categorie: Stiri actuale

Premieră absolută pentru România, astăzi, în poligonul militar de la Capul Midia. Armata americană a operat trageri cu rachete sol-aer din trei sisteme Patriot, în cadrul exercițiului tactic multinațional „Istria 19".

Peste 600 de militari români şi americani cu 164 de platforme mobile, participanţi la Exerciţiul Istria 19 efectuează, în perioada 03-23 iunie, trageri de luptă în ţinte reale în raioanele maritime din zona Capu Midia, potrivit lt. col. ing. Valeriu Călin, de la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană.

Cu ocazia Zilei Distinşilor Vizitatori, organizatorii exerciţiului tactic cu trupe şi trageri de luptă Istria 19, au executat trageri cu rachete sol-aer cu sisteme Hawk, SA-6 şi SA-8, pe ţinte reale, în poligonul Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană - Capu Midia dar şi o sesiune specială de trageri cu sistemele Patriot şi Avenger.

"Noutatea absolută a exerciţiului Istria 19 o constitue participarea, alături de efectivele româneşti, a unor structuri din cadrul 10th Army Air & Missile Defense Command USA (C 10/AAMDC/USAREUR) ce execută, în premieră naţională, trageri cu rachete sol-aer cu sisteme Patriot şi Avenger. De altfel exerciţiul de nivel tactic cu trupe în teren şi trageri reale de luptă, Istria 19, la care participă 600 de militari români şi americani cu 164 de platforme mobile (lansatoare de rachete, echipamente de transport, grupuri electrogene, radare), este integrat în exerciţiul multinaţional Saber Guardian 19 şi executat în baza unui scenariu fictiv, destinat instruirii şi evaluării structurilor de apărare aeriană cu baza la sol, din cadrul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer Nicolae Dăscălescu" - a precizat, pentru Agerpres, lt. col. ing. Valeriu Călin.

Conform organizatorilor, exerciţiul Istria 19 are ca scop perfecţionarea capacităţii de planificare şi conducere a acţiunilor de luptă, precum şi antrenarea şi evaluarea echipelor de luptă în condiţii apropiate de cele ale câmpului de luptă modern, pe timp de zi şi pe timp de noapte.
 

Cerul României a fost "brăzdat de sisteme de rachete sol-aer Patriot"
 
 

”20 iunie 2019, pagină de istorie militară în România. Cerul ţării a fost brăzdat de sisteme de rachete sol-aer Patriot. Tragerile reale s-au executat în poligonul Capu Midia, în cadrul exerciţiului Istria 19, conexat programului de instruire #SABERGUARDIAN 19, fiind realizate de reprezentanţi ai 10th Army Air & Missile Defense Command (C 10/AAMDC/USAREUR) din armata SUA.” este mesajul publicat pe Facebook de Forţele Terestre Române.

Sistemele Patriot folosite sunt similare celor cumpărate de Armata Română. Patru din cele 7 sisteme Patriot contractate de MApN într-un acord de aproape 4 miliarde de dolari fără TVA, sunt deja plătite. Primul sistem Patriot va ajunge în România anul viitor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Kremlinul pregăteşte o nouă strategie de război şi testează
Kremlinul pregăteşte o nouă strategie de război şi testează "arme laser supersonice"
FULLSCREEN
Premieră absolută în România. Trageri cu rachete sol-aer cu sisteme Patriot și Avenger. VIDEO
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
simona, halep, imn, national arena,
Contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart de hackeri. Mesajul sportivei
Mesaj RO-ALERT. Oraşul din România pe străzile căruia umblă un urs
Atenţionări de călătorie de la MAE pentru 3 ţări europene. Se anunţă temperaturi extreme
Incendiu într-un bloc din Capitală. Oamenii au fugit, îngroziţi
Zeci de kilometri de autostradă încep să-și ia zborul pe fereastră sub mandatul lui Cuc
Reacția angajaților care trebuie să demonstreze de 2 ori pe an că nu sunt agresori sexuali
Ploi torentiale
Bilanțul ploilor torențiale. Oamenii care nu au curățat podețele au plătit scump
Declarații controversate ale prodecanului Facultății de Teologie despre femei și viol
Zeci de furturi şi tâlhării, comise de 4 copii din Tulcea. Ce pradă uriaşă au strâns
Accident grav în Baia Mare, provocat de un șofer care a trecut pe ”roșu”
Turiștii din Mureș, avertizați că ursul cu care s-au tot fotografiat ar putea să îi atace
Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Radu Mazăre