Prefectul Sibiului cere magazinelor să limiteze la o treime accesul cumpărătorilor şi să deschidă toate casele de marcat

17-12-2020 17:18


sibiu

Prefectul Mircea Creţu le solicită magazinelor să limiteze accesul cumpărătorilor la o treime din numărul cât ar încăpea în interior şi să deschidă toate casele de marcat, ca să se evite aglomeraţia de dinainte de sărbători.

 

"Luând în considerare situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Sibiu, precum şi posibilitatea ca în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă să se producă aglomerări de persoane în zona magazinelor, în vederea limitării riscului de contaminare cu virusul SARS CoV-2 şi pentru a proteja clienţii şi angajaţii operatorilor economici, facem următoarele recomandări: Numărul de persoane din incinta spaţiilor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare să fie limitat la 30 % din capacitate acestora, sau astfel încât să fie respectată distanţa fizică de 1,5 metri între persoane; Deschiderea tuturor caselor de marcat în perioadele orare aglomerate în scopul fluidizării circulaţiei clienţilor", se precizează în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, prefectul roagă cetăţenii să limiteze deplasările, vizitele la rude, mersul cu colindatul sau la tăiatul porcului şi participarea la mesele festive de sărbători doar în familie.

 

”Suntem într-o situație de anormalitate”

 

"Cu toţii ne dorim să petrecem sărbătorile de iarnă ca altădată, dar în acest an suntem într-o situaţie de anormalitate. Astfel recomandăm cetăţenilor judeţului Sibiu să limiteze la maximum deplasările şi întâlnirile, mai ales între persoanele care nu locuiesc împreună şi nu au contact permanent. Eventualele vizite la bunici, la cei în vârstă, în această perioadă trebuie să fie limitate sau de scurtă durată. La mesele festive din familie, recomandam limitarea numărului de persoane ce participă la aceste evenimente, în special a persoanelor ce nu stau în aceeaşi locuinţă. În ceea ce priveşte obiceiurile şi tradiţiile de iarnă, precum colindatul, sacrificarea porcului, pluguşorul, focul de artificii este recomandat ca acestea să fie limitate, cu participarea unui număr cât mai mic de persoane. De asemenea, precizăm faptul că, pe lângă recomandările făcute, este esenţial ca măsurile de prevenţie, precum purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea mâinilor, dezinfectarea coşurilor de cumpărături să fie respectate cu stricteţe", a mai spus prefectul Mircea Creţu.

Rata de incidenţă a infectărilor cu COVID-19 era, joi, în judeţul Sibiu, la nivelul de 3,11 cazuri la o mie de locuitori.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO