Prefectul de Cluj, infectat cu Covid-19, a solicitat externarea după 10 zile petrecute în spital

Dată publicare: 14-07-2020 14:45
Dată actualizare: 14-07-2020 15:07


Mircea Abrudean

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, confirmat în urmă cu 10 zile cu virusul SARS-CoV-2, a solicitat externarea din spital, fiind asimptomatic. După cum prevăd regulile, acesta va rămâne în izolare la domiciliu.

„Astăzi se împlinesc 10 zile de la data la care am fost confirmați pozitiv cu Covid-19 și, conform Ordinului MS Nr. 1137/23.06.2020, am solicitat externarea, fiind asimptomatici. Vom rămâne în continuare în izolare la domiciliu, așa cum prevăd regulile”, a scris Mircea Abrudean pe pagina personală de Facebook.

Premierul Ludovic Orban a vorbi duminică despre necesitatea proiectului de lege privind carantina și izolarea.

Ludovic Orban a precizat: ,,Uități-vă ce se întâmplă, alte țări iau decizia de a introduce în carantină sau în izolare cetățenii români care se duc în țările respective. Asta e cea mai bună dovadă că măsura izolării, măsura carantinei, măsura tratării în spitale sau sub supraveghere medicală sunt măsuri care există în toate țările europene. Cramponarea asta de un discurs fără sens, care n-are absolut niciun fel de logică, până la urmă face rău Românie, face rău societății în ansamblul său”.

,,Este de domeniul evidenței pentru orice om cu bun simț, care are o minimă dorință de a se informa, că avem de-a face cu un virus, avem de-a face cu un virus periculos, care a provocat milioane de îmbolnăviri și care a provocat aproape 600.000 de decese la nivel mondial. Să negi existența virusului, să bagatelizezi acest pericol… inclusiv ce se întâmplă la noi a arătat foarte clar că acest virus este periculos. Sigur că la marea majoritate nu dă simptome grave.

Trebuie să se îmbolnăvească cineva din familie ca un om să înțeleagă pericolul? Sau – Doamne, ferește! – să moară cineva din familie ca să se trezească oamenii și să înțeleagă acest pericol? Pericolul există și e un pericol mare, care pândește pe oricine nu respectă regulile”, a continuat șeful Guvernului.

Reamintim faptul că prefectul în definiție este reprezentantul Guvernului pe plan local.

Sursa: Vlad Dobrea


VIDEO PROTVPLUS.RO