Orasul cu cel mai pur aer din Romania. Povestea celor 5 locuitori care au trecut de 100 de ani

Dată publicare: 01-06-2013 21:08
Dată actualizare: 04-06-2013 00:08


Vreti sa respirati dincolo de blocurile de beton si tevile de esapament? Atunci faceti obligatoriu o vizita la Breaza - localitatea cu cel mai curat aer din Romania.

Aici traiesc de altfel si cei mai multi oameni care au peste 100 de ani. Din cei 17 mii de locuitori, 5 au trecut de un secol si inca sunt in putere.

O dovada vie a longevitatii localnicilor din Breaza este doamna Florica care, la 101 ani, lucreaza zilnic in gradina si croseteaza fara ochelari. "Secretul este munca, toata viata mea am muncit" a povestit ea.

<slika_1.

Si vecinele dansei sunt in putere la o varsta cu mult peste media longeviatii de la noi din tara.

"Am 83 de ani, muncesc, fac sport pana in oras si inapoi, sunt doua doamne mai jos care au 105 ani, aerul e extraordinar de bun, aici la Breaza toti bucurestenii si-au facut casa", povesteste ea.

Iar numarul caselor ridicate in Breaza de oamenii de la oras care cauta aerul curat e in crestere.

"Am inteles ca nr 1 e un orasel in Elvetia si nr 2 e la Breaza, mi-am luat un teren de 240 de metri sa imi fac o casa aici, stau de o saptamana aici si mi s-a schimbat, iau cam 6 medicamente pe zi pentru inima, aici iau doar 2", a povestit un localnic.

Aerul cu ioni negativi este bun pentru aparatul circulator si pentru inima, spun medicii.

In Breaza un singur bunic a atins suta. Practic este coplesit numeric de cele 4 doamne care au varsta lui. Situatia nu iese asadar din tipar. In tara noastra speranta medie de viata este de 70 de ani la barbati si 77 la femei.


VIDEO PROTVPLUS.RO