Pompieri din 12 judete participa la un concurs special, in Timisoara. Probele dure prin care trebuie sa treaca

03-09-2015 13:20


Efort, exercitii fizice dificile si probe de indemanare, prin toate vor trece joi pompierii din 12 judete, care participa la Timisoara, la un concurs special

Oamenii care in viata reala se lupta cu flacarile vor sa castige proba cu obstacole de 100 de metri sau cea a stafetei. Anul acesta a fost doborat un record national la alergatul cu scara.

Cel care a doborat miercuri recordul national la proba cu scara este un pompier de la ISU Calarasi. Militarul a alergat cu scara si s-a catarat pe ea cativa zeci de metri in doar 13 si 36 de secunde.  Joi a avut loc proba cu obstacole.

Toti cei care participa la aceste probe iau parte zi de zi la interventii grele unde miza este mult mai mare, viata oamenilor. De multe ori si cea a salvatorilor. Asa ca fiecare participant s-a purtat de parca ar fi fost intr-o situatie reala.

Pompier: A fost greu dar m-am descurcat cat de cat. Am avut un pic de ghinion ca mi-a ramas suportul de lemn pentru furtunuri, a ramas blocat, dar m-am descurcat si cu el
Reporter: Timpul?
Pompier: Nu am apucat sa aud,o sa imi zica colegii imediat."

Colonel Daniel Dragnea, prim adjunct IGSU Timis: "Pentru Inspectoratul de Situatii de Urgenta si colegii nostrii din tara este cea mai importanta competitie in care se vor stabili cei mai buni si cei mai indemanatici pompieri din Romania."

Concursul detasamentelor de pompieri din toata tara se va incheia vineri.

VIDEO PROTVPLUS.RO