Poliţiştii care cultivau cannabis foloseau o dronă pentru a urmări plantaţia şi recoltau doar noaptea

Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Luni 02 Octombrie 2017 15:10
Categorie: Actualitate

Cei doi poliţişti din Arad, bănuiţi că ar fi cultivat cannabis, se foloseau de o dronă pentru a urmări plantaţia şi se ocupau de recoltare exclusiv noaptea.

Unul dintre agenţi şi un complice civil au fost reţinuţi de DIICOT prin folosirea armamentului, iar conduderea Poliţiei Judeţene Arad susţine că a sesizat procurorii în urmă cu o lună despre suspiciunea implicării a doi angajaţi în traficul de droguri.

Procurorii DIICOT au prezentat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, informaţii suplimentare în legătură cu ancheta în cazul celor doi agenţi din cadrul Poliţiei Municipale Arad, suspectaţi de trafic de droguri, arătând că aceştia, în perioada iunie – septembrie 2017, “au cultivat droguri de risc (18 plante de cannabis, în diverse stadii de evoluţie), fără drept, pe raza localităţii Iratoşu („La Sălcii”), judeţul Arad, în scop de comercializare”.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că, pentru supravegherea culturii, inculpaţii au achiziţionat o dronă în valoare de 5.900 lei, iar deplasarea în teren se realiza, de regulă, pe timpul nopţii pentru conspirativitate şi clandestinitate folosindu-se cagule”, precizează DIICOT, conform news.ro.

Conform procurorilor, în momentul realizării flagrantului pe plantaţie se aflau poliţistul Flavius Cosmin Cosma (31 de ani) şi un complice civil, Meruţa Sergiu Flavius (33 de ani). Ei “au încercat să-şi asigure scăparea, fapt ce a impus intervenţia organelor de poliţie judiciară şi folosirea armamentului din dotare”.

Al doilea poliţist implicat se numeşte Boby Nicu Bota (30 de ani) şi a fost ridicat de la domiciliu.

Într-un comunicat transmis luni şi de IGPR se arată că ”au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor două persoane depistate în flagrant, fiind identificată şi a treia persoană bănuită de comiterea faptei”.

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în urma probatoriului administrat de DIICOT, Tribunalul Arad a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de bărbaţii depistaţi în flagrant, iar faţă de al treilea, măsura arestului la domiciliu.

Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de infracţiunii de trafic de droguri de risc, respectiv cultivarea de cannabis în scopul comercializării.

“Totodată, având în vedere că în acest caz au fost implicaţi doi poliţişti, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de aceştia. Poliţiştiii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad sesizaseră instituţiile competente (DIICOT – n.r.) încă de la începutul lunii septembrie a.c., cu privire la implicarea colegilor în activitatea infracţională”, se arată în comunicatul IGPR.

Doi poliţişti din Arad au fost reţinuţi, duminică, pentru că ar avea o plantaţie de cannabis, situată în zona unei păduri, unul dintre oamenii legii fiind prins la faţa locului alături de un prieten când se pregătea să recolteze din plante.

Doi poliţişti din Arad bănuiţi că ar avea o plantaţie de cannabis au fost reţinuţi de DIICOT
Doi poliţişti din Arad bănuiţi că ar avea o plantaţie de cannabis au fost reţinuţi de DIICOT
VIDEO PROTVPLUS.RO
Gabriela Firea, Cosmin Savu
Gabriela Firea, către Cosmin Savu: ”Vreți să mă șicanați?” De ce s-a enervat primarul
RADET, o anchetă despre prostie şi corupţie. Cât valorează apa pierdută în subsolul Bucureștiului
Ambulanţă implicată într-un accident rutier la Sibiu. Ce a făcut un șofer de 28 de ani
Autorităţile sanitare, în alertă. Carne de porc dintr-o zonă de risc cu pestă, în România
Momentul în care un pensionar din Brăila a realizat că e păcălit. Cum s-a dat de gol escrocul
Legiștii au stabilit cauza morții tânărului dintr-o frizerie. Ce arată necropsia
Branza de casa
Alertă de siguranţă alimentară. Grăsimi hidrogenate, vândute pe post de brânzeturi
”Mi-ați salvat familia”. Doi polițiști români, eroi în Italia după ce au salvat mai multe persoane
Ce a făcut un tânăr din Botoșani după ce a spart o biserică
Impact violent între 3 mașini, în Hunedoara. O gravidă și două fetițe, între răniți
”Regele Cioabă”, ultima metodă inventată de hoți. Cum a rămas o femeie fără 3.700 lei
O femeie de 27 de ani a murit din cauza gripei. Numărul deceselor a urcat la 128