Poliţist trimis 3 ani la închisoare pentru că a bătut un tânăr şi l-a băgat în portbagaj

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 10 Ianuarie 2018 16:19
Categorie: Stiri actuale
masina de politie

Un agent de poliţie din oraşul Însurăţei a fost condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru lipsire de libertate și influențarea declarațiilor

Potrivit Obiectiv Vocea Brăilei, poliţistul, îmsoţit de cumnatul său și de alte 2 persoane, a bătut pe un tânăr, Costică Coteţ cu bâta de baseball, l-a băgat în portbagajul mașinii și l-a abandonat într-un șanț, la marginea orașului. Incidentul a avut loc în mai 2015, iar motivul ar fi fost acela că victima făcuse scandal în barul deţinut de soţia agentului.

Eugen Ardeleanu, 42 de ani, agent de poliție judiciară la Poliția Orașului Însurăței, a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 3 ani și 4 luni de închisoare, cu executare în penitenciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și influențarea declarațiilor. Cumnatul polițistului a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru lipsire de libertate, fiind obligat, totodată, să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei Orașului Însurăței.

Cei doi au scăpat de acuzația de lovire sau alte violențe pentru că victima și-a retras plângerea penală în timpul procesului. Sentința nu este definitivă, pentru că atât el cât și celălalt inculpat au declarat apel.

Potrivit procurorilor citaţi de Obiectiv Vocea Brăilei, după ce Coteţ şi prietenii săi au fost daţi afară din local fiindcă au avut o altercaţie cu un client, poliţistul i-a urmărit cu maşina. „Dându-și seama că urmează să fie agresat, Coteț Costică s-a decis să fugă către locuința sa, ca să-și asigure scăparea, însă în urmărirea sa a pornit Ardeleanu Eugen. În timp ce era urmărit, Coteț a auzit o voce în urma sa, care însă nu era a polițistului, și care s-a exprimat: «Prinde-l, că-l omor!», dându-și astfel seama că era urmărit de mai multe persoane”.

Tânărul a fost trântit la pământ și lovit în zona capului și toracelui. Cumnatul poliţistului le-ar fi spus complicilor: “Dati-i la mușchii picioarelor!”, iar la scurt timp victima și-a pierdut cunoștiința din pricina loviturilor. „La un moment dat a simțit că este ridicat de la pământ și băgat în portbagajul autoturismului inculpatului Ardeleanu Eugen. În timp ce se afla în portbagaj iar autoturismul rula într-o direcție necunoscută, Coteț, de teamă să nu fie omorât, a început să ceară clemență agresorilor, spunându-le să-l lase în pace”.

La un moment dat, autoturismul s-a oprit iar cei patru bătăuși au scos victima din portbagaj și au mai lovit-o de câteva ori. Speriat de moarte, Coteț l-a rugat pe polițist să nu-l mai lovească, recunoscând, totodată, că s-a purtat nepotrivit la club, din pricina alcoolului. Ardeleanu nu i-a răspuns. L-a abandonat acolo și i-a mai tras câteva picioare. Potrivit acuzării, din pricina loviturilor primite, tânărul a rămas din nou inconștient, revenindu-și abia mai târziu, când a auzit zgomotul produs de copitele unui cal care se deplasa pe asfalt. Încă era noapte când victima și-a dat seama că fusese abandonată într-un șanț, în afara orașului.

Iniţial, victima era să-şi retragă plângerea, dar a recunoscut apoi că poliţistul ar fi făcut presiuni asupra sa. “Precizez că declarația din data de 13 august 2015, prin care am relatat o altă situație de fapt, nu este reală și a fost dată în urma presiunii exercitate asupra mea de către Ardeleanu Eugen. Anterior acestei declarații, Ardeleanu m-a contactat de mai multe ori, atât telefonic cât și direct și mi-a sugerat să-mi retrag plângerea și declarația inițială, spunându-mi că are doi copii și că poate să-și piardă locul de muncă, amenințându-mă că, în aceste condiții, este dispus să facă orice”, a declarat Costică Coteț.

masina de politie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: obiectivbr.ro

Adolescent bătut de un bărbat în fata trecătorilor, în centrul oraşului Piatra Neamţ
Adolescent bătut de un bărbat în fata trecătorilor, în centrul oraşului Piatra Neamţ
Polițist brașovean, reținut după ce și-a bătut fosta iubită în fața copilului de doi ani
Polițist brașovean, reținut după ce și-a bătut fosta iubită în fața copilului de doi ani
Un brăilean şi-a dat foc în cimitir după ce s-a certat cu nevasta şi a bătut-o cu ciocanul
Un brăilean şi-a dat foc în cimitir după ce s-a certat cu nevasta şi a bătut-o cu ciocanul
VIDEO PROTVPLUS.RO
ambulanta smurd
Un copil de cinci ani a ajuns la spital, după ce a fost lovit de o ambulanţă
Zeci de tone de tutun, confiscare de polițiști. Au fost deschise 862 de dosare penale. FOTO
Un român ar fi furat un bolid din Franța. A apucat să îl conducă doar până la Vama Sighet
Memorialul Colectiv, batjocorit cu mesaje electorale: „Este o lipsă de empatie”. FOTO
Înregistrările de la "creşa groazei". "În loc să te spele, doarme, nesimţita aia de mă-ta"
Tunel făcut din flori, în Timişoara. Reacţia turiştilor care trec prin oraş
Festivalul Spotlight, în centrul Capitalei
Festivalul Spotlight, în centrul Capitalei. Reacţia bucureştenilor: "Deci foarte mişto"
Gestul unor muncitori, după ce au găsit un pui de urs rătăcit de mama lui
Dezastru pe DN 72 provocat de un șofer care a ațipit la volan. 6 persoane, la spital
"Locul blestemat" din Bucureşti unde 5 tineri au murit făcându-şi selfie-uri
O mamă i-a chemat la nunta fiicei sale pe cei cărora le-a donat organele fratelui acesteia
Bărbat căutat cu scafandri, după ce a dispărut într-o cascadă din România