Lovit cu o caramida in cap. Un politist din Timisoara s-a ales cu fractura craniana in timpul unei misiuni

Ultima actualizare: 25-04-2014 07:10

Incident grav la Timisoara unde doi politisti au fost raniti in timpul unei misiuni.

Agentii fusesera solicitati sa aplaneze un conflict intr-un cartier de tigani de la marginea orasului. La fata locului, insa, scandalagiii au aruncat cu caramizi spre politisti, apoi au luat-o la fuga.

Unul dintre agenti s-a ales cu o fractura craniana si a fost dus in stare grava la spital. Cinci persoane sunt urmarite penal in acest caz, insa pana acum nu s-a facut nicio retinere.

Procurorii au audiat pana acum cinci persoane care locuiesc in cartierul respectiv, insa niciunul dintre suspecti nu a recunoscut ca i-ar fi atacat pe politisti. Mai mult, in timpul celor patru ore de audieri, toti cei luati la intrebari au sustinut sus si tare ca nici macar nu au vazut ca agentii sa fi fost raniti de catre cineva. Totusi, anchetatorii au decis sa inceapa urmarirea penala impotriva celor cinci - patru barbati si o femeie. Ei au fost eliberati sub control judiciar. Asta inseamna ca au mai multe interdictii si sunt obligati sa se prezinte la politie ori de cate ori sunt chemati. In timpul scandalului respectiv, un agent a fost ranit grav la cap, al doilea a fost lovit in umar, iar masina de politie a fost distrusa.

La incheierea audierilor, suspectii au repetat ce au sustinut si in fata procurorilor: nimeni dintre ei nu i-ar fi lovit pe politisti.

Ana Maria Gabor, suspecta: "Eu nu am vazut niciun politai cu capul spart. Cand au venit nu s-au prezentat, nu s-au legitimat, nu au cerut niciun act de identitate, au coborat, i-au dat lu' baiatu' un baston in cap, au venit la noi, i-au dat la fratele meu, mi-au dat si mie".

Pepe, suspect: ,,Nu a aruncat nimeni, noi nu am vazut pe cineva sa arunce cu piatra. A venit politia si a inceput sa dea in noi. Noi am fugit si nu mai stiu ce s-a intamplat".

In ciuda acestor marturii, ceva s-a intamplat totusi in cartierul respectiv, de vreme ce doi politisti spun ca au fost atacati cu pietre si caramizi, si numai interventia trupelor speciale a calmat spiritele.

Mihaela Pop, purtator de cuvant la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis: "Unul dintre politisti a fost lovit cu o caramida in zona capului, iar un altul in umar si a fost distrusa masina politiei Sectiei 2. Potrivit raportului medico legal, politistul lovit necesita ingrijiri medicale de 25 de zile, fiindu-i pusa viata in primejdie.".

In zona a fost trimisa imediat si o ambulanta, pentru agentul ranit grav la cap. La spital, medicii au reusit sa il stabilizeze, dupa o interventie chirurgicala complicata.

Intre timp, in acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penala, pentru tentativa de omor, vatamare corporala, distrugere si ultraj. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO