Polițist decorat, obligat de lege să-i plătească daune unui bărbat acuzat de furt


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 18:15
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 18:07
Categorie: Stiri actuale
Alexandru Malancus

Situaţie inedită în Vaslui. Un poliţist angajat la IPJ Vaslui este obligat de instanţă să plătească daune morale de 1000 de lei unui bărbat acuzat de furt.

Decizia Tribunalului Vaslui

 

„Respinge cererea de suspendare a cauzei, ca fiind rămasă fără obiect. Respinge ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1000 de lei “, se precizează în decizia instanţei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.
 


Suspectul, prins în flagrant în 2018

 


În aprilie 2018, în timp ce se deplasa către domiciliu, polițistul Alexandru Mălăncuș, din cadrul Serviciului Rutier, a auzit, dinspre un magazin mixt, strigătele de ajutor ale unei femei. În același timp, din interiorul magazinului, polițistul a observat doi bărbați care au ieșit și au luat-o la fugă. Mălăncuș a pornit în urmărirea lor și, după o urmărire de aproximativ 500 de metri, a reușit să-l prindă pe unul dintre hoți. L-a condus apoi la sediul IPJ Vaslui și l-a predat colegilor.

 

Suspectul l-a dat în judecată pe polițist pentru că a fost” umilit”

 

Bărbatul acuzat de furt, fiul unui om de afaceri local - a solicitat poliţistului care l-a prins în flagrant şi IPJ Vaslui 100.000 de euro daune morale. Motivul invocat? Suspectul s-ar fi simțit umilit public după ce poliţistul a folosit pentru imobilizare o curea „cu care l-a legat de gât, conducându-l astfel prin oraş până la secţie “. Ulterior, după ce a fost dus la sediul Poliţiei Municipiului Vaslui, suspectul a fost fotografiat, iar imaginile au ajuns într-o publicație locală - Vremea Nouă.
 


Cine este poliţistul Alexandru Mălăncuș
 

Agentul Alexandru Mălăncuș a ajuns cunoscut vasluienilor în vara anului 2017. În timp ce îşi desfăşura activitatea, trimis într-o misiune internaţională pe litoralul din Bulgaria, unde fusese detaşat să lucreze temporar, alături de alti poliţişti români, a salvat viaţa unui copil de 11 ani, din Rusia.

Minorul se afla împreună cu părinţii la o terasă de pe plajă. Băiatul se înecase cu un sâmbure de caisă, însă, după efectuarea manevrelor de salvare în astfel de situaţii, poliţistul vasluian a reuşit să-i scoată sâmburele care-i obturase copilului căile respiratorii. Pentru fapta sa, agentul a fost decorat.


Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: vremeanoua.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO