Politia a confiscat 25 de tone de otrava dintr-un centru comercial din Ilfov. Substanta interzisa importata din China

Ultima actualizare: 29-03-2017 07:18
otrava

Politistii au confiscat peste 25 de tone de otrava pentru rozatoare de la doua firme din Ilfov.

Politistii au ridicat peste 25 de tone de otrava pentru rozatoare, in urma unor controale la societati comerciale cu puncte de lucru intr-un complex comercial din judetul Ilfov, anunta, duminica, Politia Romana.

Conform sursei citate, politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase, sprijiniti de cei de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din Inspectoratul General al Politiei Romane, au verificat punctele de lucru a doua societati comerciale aflate intr-un complex comercial din judetul Ilfov.

In urma verificarilor, politistii au stabilit ca administratorii uneia dintre societati ar fi importat din China produse raticide (otrava pentru rozatoare), in compozitia carora se afla substanta activa ”bromadiolone”, clasificata ca fiind foarte toxica. Pentru aceste produse societatea importatoare nu avea avize de omologare si documente necesare pentru import si comercializare. Totodata, s-a mai stabilit ca la punctul de lucru al celeilalte societati ar fi fost comercializata ilegal aceasta substanta.

La punctele de lucru si in depozitele inchiriate de cele doua societati a fost descoperite si ridicate aproximativ 25 de tone de otrava pentru soareci, sub diferite forme de ambalare.

Politistii au mai stabilit ca cele doua societati nu sunt autorizate pentru comercializarea produselor chimice, nu detin autorizatii de mediu, pentru desfasurarea de activitati cu impact major asupra mediului si nici autorizatii sanitare de functionare.

In urma verificarii documentelor s-a stabilit ca administratorii societatii importatoare ar fi introdus in mod ilicit in Romania, in total, 28 de tone de produse raticide neomologate.

In acest caz, cercetarile sunt continuate de politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase, pentru producerea, detinerea, precum si pentru orice operatiune privind circulatia produselor ori substantelor toxice, fara drept.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO