Polițist din Măgurele, lovit cu mașina de un șofer urmărit de echipaj


Ultimul update: Marti 08 August 2017 21:46
Data publicarii: Sambata 05 August 2017 18:57
Categorie: Stiri actuale

La două zile după ce ministerul de Interne a cerut pedepse mai mari pentru cei care agresează sau chiar omoară poliţişti, asistăm la un nou caz de violenţă împotriva agenţilor în misiune.

Un poliţist din Măgurele, judeţul Ilfov, a fost lovit cu maşină de un şofer urmărit de echipaj. Individul nu a vrut să oprească la semnal şi când a fost încolţit a făcut o manevră special pentru a-l izbi pe poliţist. Într-un final şi-a abandonat autoturismul, care avea de altfel numere false, şi a fugit. Este căutat de poliţişti, iar agentul rănit a primit îngrijiri la spital.

Echipajul de poliţie a observat maşina suspectă, cu volan pe dreapta, în comuna Jilava. Pentru că şoferul conducea cu viteză mare şi nu a oprit la semnal, agenţii au pornit în urmărire pe drumul principal din Jilava, 4 kilometri, până în satul Sinteşti. Acolo, suspecţii au intrat cu maşină de teren într-un gard, iar poliţiştii au oprit imediat şi au vrut să iasă şi să-i someze să se predea. Acesta a fost momentul în care şoferul urmărit a dat cu spatele şi i-a prins agentului piciorul în portieră.

Cms şef Doru Iacobus: ”Suspecţii au făcut o manevră de întoarcere pentru a-şi asigura scăparea şi cu această ocazie au acroşat maşina de poliţie şi pe unul din membrii echipajului care atunci intrentiona să coboare din maşină că să meargă la aceste persoane. Pasagerul a coborât din maşină şi a fugit pe un câmp.”

După ce partenerul din stânga a fugit din autoturism, şoferul acestuia şi-a continuat drumul cu maşină de poliţie pe urmele lui. Într-un final a abandonat autoturismul pe un câmp de lângă Şoseaua de Centură, iar în momentul în care poliţiştii au verificat maşina au descoperit că numerele de înmatriculare erau false.

Individul a apucat să dispară într-un lan de florea soarelui, fără să-şi mai ia documentele din maşină.

Cms şef Doru Iacobus: ”În maşină a fost găsită o cantitate însemnată de material feros, de cabluri din cupru, se pare că au fost furate încă nu avem plângeri vom verifică.”

Între timp, alte echipaje de poliţie au pornit în căutarea suspecţilor. Cel care fugise pe jos a fost prins în câteva ore. Iniţial a încercat să se ascundă într-o biserica. Apoi şi-a încercat norocul într-un bar, însă nici aici nu a avut sorţi de izbândă.

Poliţiştii au aflat apoi la audieri de ce a rupt-o la fugă prietenul său - fusese dat în urmărire pentru că a fost prins conducând fără permis o maşină neinmatriculată.

Pe de altă parte, întrucât s-au înmulţit faptele de violenţă împotriva poliţiştilor, ministerul de Interne a cerut înăsprirea legii pentru ultraj şi pentru cei care ajung să omoare poliţişti, jandarmi sau militari aflaţi în misiune. Proiectul se află pe masă ministerului Justiţiei.

MAI propune închisoare pe viață pentru uciderea unui polițist
Polițist din Capitală, lovit cu pumnul în ochi de un șofer
Biserica, implicata intr-un nou scandal. Cine este, de fapt, preotul care a oficiat o slujba de cununie, in Cluj
VIDEO PROTVPLUS.RO