Ploile care nu mai contenesc fac noi ravagii. 154 de copii, aflaţi la grădiniţă în Bascov, evacuaţi


Ultimul update: Joi 06 Iunie 2019 17:23
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2019 16:57
Categorie: Stiri actuale

A turnat cu găleata timp de o oră la Piteşti şi în comună învecinată Bascov, iar oamenii s-au trezit ca apa le intră în curţi şi în case.

Maşinile sunt scufundate pe străzi, unde nu se mai poate circulă, iar pompierii, copleşiţi de numărul apelurilor la 112, au cerut ajutoare.

Pompierii spun că în Piteşti s-au adunat 50 de litri de apă pe metrul pătrat. Au fost nevoiţi să cheme la intervenţie detaşamentele din alte localităţi, pentru că zeci de oameni anunţau că apa vine peste ei.

154 de copii, aflaţi la grădiniţă în Bascov, au fost evacuaţi cu ajutorul unui microbuz. Iar o femeie a fost salvată împreună cu copiii ei de 5 şi 8 ani din propria gospodărie, unde apa crescuse ameninţător.

Deocamdată, situaţia pagubelor nu poate fi estimată.

Între timp, în Buzău, la Păltineni şi în aval continuă căutările bărbatului de 80 de ani, dispărut în urmă cu două zile în toiul unei viituri! Iar la Iedera, în judeţul Dâmboviţa, peste 700 de familii au rămas fără apă potabilă, după ce o viitură a distrus rețeaua de alimentare.

Apele învolburate au măcinat malul raului și au rupt drumul dintre două sate.

Oamenii au filmat cu telefoanele mobile cum apa a rupt bucăţi mari din mâl şi a distrus drumul care duce spre alte două sate din Iedera, judeţul Dâmboviţa.

În numai câteva minute, apele au dat navală şi au luat totul în cale. Reţeaua de apă a fost grav avariată, iar în acest moment sute de gospodarii au rămas fără apă potabilă la robinet.

Nu este însă primul an când oamenii se confrunta în acea zonă cu inundaţii. Câţiva consilieri acuza că în zona s-ar fi făcut defrişări ilegale.

Primarul spune că este depăşit de situaţie şi da vina pe bugetul mic al localităţii. Acesta susţine că anual, din taxe şi impozite, se colectează aproximativ 500 de mii de lei, iar pentru a rezolva situaţia cu drumul avariat ar avea nevoie de aproape 4 milioane de lei.

Autorităţile locale au cerut ajutorul Guvernului şi aşteaptă un răspuns de la Bucureşti.

În tot acest timp, în judeţul Buzău, continua căutările bătrânului de 80 de ani care a dispărut, luat de ape. Omul a plecat marţi dimineaţă cu oile la păscut în apropierea unui pârâu.

A fost prins de şuvoaie pe un mal, alături de un ied, iar celelalte animale au rămas pe malul opus. Rudele spun că bătrânul a dus iedul acasă, apoi s-a întors după restul turmei, dar nu a mai ajuns pană acolo.

Acum, salvatorii au extins aria de căutare şi pe raul Buzău, în care se varsă paraul respectiv.

Miercuri a fost rupere de nori şi în judeţul Bihor. Ploile torenţiale au făcut ca viiturile de pe versanţi să intre în numeroase gospodarii din localităţile Ceica şi Drăgeşti. În plus, pe anumite porţiuni, şoseaua naţională care leagă Beiusul de Oradea a fost acoperită de ape.

Explozie într-o casă din Brașov. Un bătrân a ajuns la spital în stare gravă
Incendiu uriaş în Alba Iulia. Focul ar fi fost pus intenţionat
O familie din Prahova s-a trezit în mijlocul flăcărilor. De la ce a izbucnit incendiul
VIDEO PROTVPLUS.RO