Ploi si descarcari electrice, in vestul tarii. Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de COD GALBEN pentru 11 judete

×
Codul embed a fost copiat

Duminica avem instabilitate si averse in vestul si in sud-vestul tarii dar si în cea mai mare parte a zonei montane. In restul tarii se anunta vreme buna si maximele termice vor fi cuprinse intre 20 si 28 de grade Celsius.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica dupa-amiaza atentionari nowcasting Cod galben de furtuna pentru judetele Alba, Sibiu, Cluj si Salaj, valabile pana la ora 15:00.

Potrivit meteorologilor, local in judetul Alba, mai ales in zona localitatilor Campeni, Mogos, Intregalde, Cricau, Vintu de Jos, Alba Iulia, Zlatna, si local in judetul Sibiu, mai ales in zona delimitata de localitatile Micasasa, Axente Sever, Seica Mare, Sliminic, Sura Mare, Sibiu, Selimbar, granita de vest a judetului si zona de munte se vor semnala frecvente descarcari electrice, averse de ploaie ce pot depasi 20 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii si intensificari ale vantului.

Fenomene similare se vor semnala si in judetele Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Aghiresu, Aschileu, Baciu, Calatele, Capusu Mare, Chinteni, Ciucea, Garbau, Izvoru Crisului, Manastireni, Negreni, Poieni, Sancraiu, Sanpaul) si Salaj (Agrij, Almasu, Balan, Banisor, Buciumi, Cizer, Crasna, Cuzaplac, Dragu, Fildu de Jos, Hida, Horoatu Crasnei, Mesesenii de Jos, Romanasi, Sag, Sanmihaiu Almasului, Treznea, Valcau de Jos.
 

Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica dupa-amiaza mai multe atentionari nowcasting Cod galben de furtuna pentru 11 judete, valabile pana la ora 14,30.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Potrivit meteorologilor, pana la 14,30, in judetul Cluj (Baisoara, Belis, Calatele, Capusu Mare, Ciurila, Feleacu, Floresti, Gilau, Iara, Maguri-Racatau, Manastireni, Margau, Marisel, Petrestii de Jos, Risca, Sacuieu, Sancraiu, Savadisla, Tureni, Valea Ierii) si in zona de munte a judetului Bistrita-Nasaud (Nasaud, Caianu Mic, Chiuza, Cosbuc, Dumitra, Nimigea, Rebra, Rebrisoara, Romuli, Runcu Salvei, Salva, Spermezeu, Tarlisua, Telciu, Zagras) se vor semnala frecvente descarcari electrice, ploi cu caracter de aversa care local vor cumula 20 - 25 l/mp, grindina de dimensiuni mici, intensificari de scurta durata ale vantului.

Fenomene similare se vor semnala si local in jumatatea nordica a judetului Mehedinti, indeosebi in zona localitatilor Orsova, Balta, Baia de Arama, Corcova, local in judetul Valcea, indeosebi in zona localitatilor Otesani, Baile Govora, Baile Olanesti Calimanesti, Tetoiu, Gusoieni, local in nordul judetului Dolj, indeosebi in zona localitatilor Botosesti Paia, Gogosu, Filiasi, Bradesti, Cotofenii din Dos, Predesti, si local in judetul Olt, indeosebi zona localitatilor Maruntei, Farcasele, Draganesti Olt , Daneasa, Izvoarele, Babiciu; Vulturesti, Dobroteasa.

Tot pana la 14,30, local in zona de munte a judetelor Suceava, Neamt si Bacau se vor semnala averse ce vor cumula local 25 l/mp, grindina de mici dimensiuni, descarcari electrice si intensificari trecatoare ale vantului, aceleasi fenomene urmand sa se inregistreze, pana la 14,25, si in zonele de munte din judetele Buzau (Patarlagele, Beceni, Berca, Bisoca, Blajani, Bozioru, Braesti, Buda, Calvini, Canesti, Catina, Cernatesti, Chiliile, Chiojdu, Cislau, Colti, Cozieni, Lopatari, Magura, Manzalesti, Margaritesti, Murgesti, Odaile, Panatau, Pardosi, Parscov, Racoviteni, Sarulesti, Scortoasa, Tisau, Topliceni, Unguriu, Valea Salciei, Vintila Voda, Viperesti, Zarnesti) si Prahova (Beaza, Comarnic, Slanic, Adunati, Alunis, Bertea, Brebu, Cornu, Cosminele, Drajna, Izvoarele, Maneciu, Posesti, Provita de Sus, Sotrile, Starchiojd, Stefesti, Talea, Teisani, Telega, Varbilau).

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maximum 6 ore.

Cum va fi vremea in tara

Sa vedem cum va fi vremea in fiecare zona in parte si incepem cu Dobrogea si cu Baraganul. Pe aici se anunta vreme frumoasa cu cer variabil si temperaturile, putin mai ridicate decat ieri, se opresc pe la 26 de grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vor fi innorari dar si multe perioade cu soare. Se va incalzi si temperaturile vor fi normale pentru data din calendar. In jumatatea nordica a Moldovei se anunta vreme frumoasa si doar pe la munte vor mai fi ploi. Temperatura aerului va creste cu 3-4 grade fata de ziua trecuta.  In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul va fi mai mult noros si va ploua din in cind. Se va incalzi usor iar dupa prinz se vor inregistra 25-26 de grade Celsius. In vestul tarii vor fi innorari si va ploua in aversa. Vor fi si fenomene electrice, vintul se va inteti in timpul ploilor si poate sa apara grindina. Vom zari si soarele din cind in cind iar valorile termice vor fi in crestere si aici. Ploile vin si in tinuturile centrale si vor fi insotite de descarcari electrice si de vant mai intens.

Vremea la munte

La munte cantitatile de apa vor depasi izolat 20 l/mp. Vom avea maxime de pina la 25 de grade Celsius. Vom avea instabilitate si pe spatii extinse se vor semnala averse, fenomene electrice si intensificari de scurta durata ale vântului. Izolat vor fi conditii de grindina si cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele inregistrate ieri.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, urmeaza o zi frumoasa; mai apar cativa nori pe cer insa conditiile de ploaie vor fi reduse. La amiaza vor fi in jur de 27 de grade Celsius. Noaptea se vor inregistra 14 grade si vor fi averse slabe.

Vremea la mare

Pe litoral se anunta atmosfera insorita. Cerul va fi variabil si vintul domol. Pe plaja vor fi temperaturi de cel mult 24 de grade iar in apa marii vor fi 19-20 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Luni va ploua in sudul, sud-estul si centrul tarii, dar si la munte. Pe arii restrinse se vor stringe cantitati de apa de peste 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. In celelalte zone va fi vreme placuta cu cer variabil.  Marti ploile se raresc insa temperaturile se vor situa sub nivelul normal al perioadei. Cerul va fi variabil si doar pe arii restrânse în regiunile sud-vestice si la munte vor veni averse slabe. Miercuri se va încalzi usor în cea mai mare parte a tarii. Va ploua slab în sudul, în estul tarii, dar si în zonele montane si submontane, iar in rest va predomina vremea frumoasa.

Articol recomandat de sport.ro
"FCSB a fost mereu prioritatea mea!" Gigi Becali are antrenor! Anunțul făcut
"FCSB a fost mereu prioritatea mea!" Gigi Becali are antrenor! Anunțul făcut
Citește și...
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în majoritatea regiunilor ţării. Sunt preconizate precipitaţii
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în majoritatea regiunilor ţării. Sunt preconizate precipitaţii

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade, în majoritatea regiunilor ţării.

Vremea azi, 6 mai 2024. Temperaturi mai mari decât ar fi normal, în aproape toată țara
Vremea azi, 6 mai 2024. Temperaturi mai mari decât ar fi normal, în aproape toată țara

Astăzi vremea devine mai caldă decât în mod obișnuit la această dată.

Cod portocaliu de ploi torențiale, vânt și grindină, de Paște. Bucăți mari de gheață au căzut în mai multe zone. VIDEO
Cod portocaliu de ploi torențiale, vânt și grindină, de Paște. Bucăți mari de gheață au căzut în mai multe zone. VIDEO

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică seara un cod portocaliu de vreme severă pentru mai multe localități din județul Prahova.

Recomandări
Alertă nucleară în apropiere de Ucraina. Putin a ordonat exerciții, drept răspuns față de „amenințările” Occidentului
Alertă nucleară în apropiere de Ucraina. Putin a ordonat exerciții, drept răspuns față de „amenințările” Occidentului

Exerciții nucleare ale Rusiei vor avea loc în apropiere de Ucraina, la ordinul lui Vladimir Putin. Operațiunile sunt un răspuns față de "ameninţările" occidentale faţă de Moscova.

Rupere de nori, grindină și mașini luate de apă, în prima zi de Paște. ”Vai de capul meu, nu se poate așa ceva!”
Rupere de nori, grindină și mașini luate de apă, în prima zi de Paște. ”Vai de capul meu, nu se poate așa ceva!”

În mai multe zone din țară, prima zi de Paște a adus și vreme rea. De la amiază până spre seară - când oamenii plecau acasă, de la grătare sau rude - a fost rupere de nori.  

Hidroelectrica scumpește energia electrică pentru populație. Regiunea în care clienții primesc noile oferte de preț DOCUMENT
Hidroelectrica scumpește energia electrică pentru populație. Regiunea în care clienții primesc noile oferte de preț DOCUMENT

Hidroelectrica, societate controlată de stat, a trimis clienților săi persoane fizice din Prahova propuneri de prelungire a contractelor în care apar tarife mai mari decât cele precedente.