COD GALBEN de ninsori in 27 de judete. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

×
Codul embed a fost copiat

Iarna s-a instalat in centrul tarii unde ninsorile continua si miercuri. Pe unele sosele din Harghita, Gorj, Prahova, Cluj si Brasov, care duc spre munte, traficul este ingreunat de zapada amestecata cu material antiderapant.

Cod galben de ninsori in 27 de judete

Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri, o noua atentionare Cod Galben de precipitatii sub forma de ploi, lapovita si ninsori, dar si de intensificari ale vantului, valabila in 27 de judete, timp de 24 de ore, incepand din dimineata zilei de joi.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 26 noiembrie, ora 6,00 - 27 noiembrie, ora 9,00, precipitatiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor si se vor intensifica.

Judetele vizate de atentionarea Cod Galben sunt: Maramures, Bistrita Nasaud, Suceava, Botosani, Harghita, Neamt, Iasi, Bacau, Vrancea, Buzau, Covasna, Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Cluj si Salaj.

Citește și
Nevada
A nins in desert. Orasul Reno, din Nevada, paralizat de cea mai puternica ninsoare din ultimii ani
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Local, in Moldova si Transilvania si pe arii extinse in zona montana, vor fi mai ales ninsori si lapovita, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent, cu precadere in Carpatii Meridionali si Orientali.

In regiunile sudice si sud-estice vor predomina ploile, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 35 l/mp. Totodata, in aceste regiuni, dar si la munte, vantul va avea intensificari temporare, pe arii restranse depasind la rafala 50 - 55 km/h.

ANM precizeaza ca ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala si in dupa-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie, si in prima parte a noptii de miercuri spre joi (25/26 noiembrie) in nord-est, centru, precum si in zonele de deal si de munte.

De asemenea, precipitatiile vor continua si in zilele care urmeaza si vor fi intervale in care ele vor fi abundente.

Iarna s-a instalat deja in mai multe localitati

Doi tineri au ramas blocati cu masina pe un drum din Muntii Bucegi si a fost nevoie de interventia jandarmilor ca sa ii scoata din nameti.

La ora 14.00 expira codul galben de ninsoare intrat in vigoare marti si valabil pentru 14 judete din centrul tarii. Asa cum au prognozat meteorologii, a nins abundent, iar tempetaturile au scazut sub zero grade Celsius in majoritatea regiunilor.

Din fericire, zapada nu a creat probleme majore, dar traficul pe multe dintre drumuri se desfasoara in conditii de iarna. Utilajele de deszapezire au patrulat peste noapte si au imprastiat material antiderapant. Soselele sunt insa umede si oricand se pot transforma in derdelus. Politstii ii avertizeaza pe soferi sa nu plece la drum nepregatiti. Risca amenzi daca nu au cauciucuri de iarna si, eventual, lopata si nisip in portbagaj.

Astazi precipitatiile vor uda jumatatea sud-estica a tarii, apoi vor cuprinde toate regiunile. Maximele termice se vor situa intre 1 si 13 grade.

In Dobrogea si in Baragan, cerul va fi plin de nori; va ploua si se pot stringe peste 15 l/mp. Vantul va avea intensificari iar temperaturile pierd un grad, doua fata de ieri; doar in sud-estul extrem se mentin la valori ridicate, de 12-13 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim atmosfera mohorata si precipitatii pe zone vaste. Vor fi ploi; dar in zonele deluroase va cadea lapovita. Temperaturile, putin mai scazute decat ar fi normal la aceasta data, nu vor depasi 5-6 grade Celsius.

In jumatatea nordica a Moldovei innorarile persista si vin alte precipitatii, care vor fi sub toate formele.La munte va ninge si vantul va sufla cu putere, indeosebi pe timpul noptii.Temperaturile se mentin la valori modeste, de cel mult 3-4 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, pe timpul zilei precipitatile vor fi putine si e posibil sa zarim si soarele pentru scurte momente. Maximele ajung la 6-7 grade, iar peste noapte aria precipitatilor se extinde.

In vestul tarii cerul va fi innorat; ziua ar putea sa ploua trecator, iar noaptea vor aparea precipitati mixte pe suprafete extinse. In regimul termic nu prea sunt schimbari fata de ieri: maximele se opresc la 5-6 grade.

In centrul Romaniei gasim vreme inchisa si precipitatii frecvente. La munte vor predomina ninsorile si stratul de zapada va creste. Maximele se vor incadra intre 2 si 6 grade, dar e posibil ca in depresiuni temperaturile sa nu depaseasca pragul inghetului.

Sud-vestul tarii va avea vreme urata, cu multi nori si ploi, ce pot fi mai abundente pe timpul noptii. Si tot la noapte vantul va avea intensificari sustinute. Se mai raceste putin fata de ziua trecuta si se vor inregistra cel mult 8 grade.

Temperaturile continua sa scada si in tinuturile sudice, unde astazi vom avea cel mult 5-6 grade. Va ploua la campie, in timp ce in regiunile mai inalte va cadea lapovita, iar vantul se va intensifica, indeosebi dupa lasarea noptii.

In Bucuresti cerul ramane acoperit de nori; va ploua din cand in cand, iar vantul va sufla cel mult moderat. Se raceste fata de ieri: maxima se opreste la 5 grade, iar maine dimineata termometrele vor indica in jur de 3 grade Celsius.

La munte vor cadea precipitatii, ziua in Carpatii Meridionali si in Orientali, iar noaptea in toata zona montana. Vor predomina ninsorile, care vor fi mai abundente in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, unde se va depune un strat consistent de zapada. Vantul va avea unele porniri, iar regimul termic va fi unul normal pentru aceasta perioada.

Imagini cu ninsoarea din Fundata, Brasov

Un utilizator Stirile ProTV ne-a trimis pe pagina de Facebook aceste imagini cu ninsoarea din Fundata, Brasov.

Cum va arata vremea in urmatoarele 3 zile

In Bucuresti maine ramanem cu vremea inchisa si va continua sa ploua. Vantul va sufla mai tare pe timpul zilei, dar noaptea va slabi in intensitate.Temperatura creste usor si dupa pranz se vor inregistra in jur de 7 grade.

Vineri atmosfera va fi mohorata si va ploua indeosebi din a doua parte a zilei si vor fi ploi destul de serioase. Termic nu apar schimbari: maxima ajunge din nou la 7 grade Celsius.

Sambata norii aduc alte ploi, ce por fi moderate cantitativ; vantul va fi intens, iar temperatura va urca pana la 9 grade.

La munte maine se anunta inca o zi mohorata, cu precipitatii in toate masivele. Vor fi lapovite si ninsori, iar in Meridionali si in Orientali se vor strange cantitati importante de apa.

Vineri cerul ramane acoperit de nori, iar seara si noaptea precipitatiile cuprind din nou toata zona montana.

Sambata vin alte precipitatii, predominant ninsori, care vor fi importante cantitativ. Vantul va avea intensificari in toate masivele.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
COD GALBEN de ninsori in 14 judete: soferii fara cauciucuri de iarna au ramas inzapeziti. Pana cand e valabila alerta meteo
COD GALBEN de ninsori in 14 judete: soferii fara cauciucuri de iarna au ramas inzapeziti. Pana cand e valabila alerta meteo

Iarna s-a trezit brusc si le-a creat deja o multime de probleme celor care nu o asteptau. Avem cod galben de ninsori in 14 judete, iar la munte s-a depus un strat consistent de zapada.

A nins in desert. Orasul Reno, din Nevada, paralizat de cea mai puternica ninsoare din ultimii ani
A nins in desert. Orasul Reno, din Nevada, paralizat de cea mai puternica ninsoare din ultimii ani

Fenomen ciudat petrecut intr-o zona desertica din SUA. O ninsoarea puternica a paraliazat oraselul Reno, din Nevada.

Val de frig in Europa. Traficul din Polonia, ingreunat de zapada care a atins 20 de centimetri
Val de frig in Europa. Traficul din Polonia, ingreunat de zapada care a atins 20 de centimetri

Iarna a venit mai devreme in Polonia si a facut deja victime. A nins in mare parte din tara, iar in unele regiuni stratul de zapada a atins 20 de centimetri grosime.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.