Doi soti din Botosani au facut Romania de rusine. Metoda prin care au furat UN MILION de euro, pacalind experti de la Harvard

14-02-2014 13:19


Experti Harvard, inselati de un cuplu din Botosani...
Planul prin care doi romani din Botosani au insela...

Doi soti din Botosani au reusit sa faca avere, si pe noi de rasul lumii, dupa ce au inselat vigilenta expertilor in economie.
de la renumita Universitate Harvard.

Prin intermendiul unui fond de investitii, americanii i-au insarcinat pe romani sa cumpere, in numele lor, paduri peste tot in tara noastra. Acest lucru, s-a si intamplat, doar ca negociatorii au furat peste un milion de euro, pana sa ii ia la rost DNA-ul.

Cei doi soti au fost trimisi in judecata pentru luare de mita si spalare de bani - el ca autor de fapta, ea, complice. Practic, botosanenii actionau ca intermediari pentru celebra universitate Harvard, care dorea sa cumpere paduri in Romania. Ei ii convingeau pe vanzatori sa ceara un pret mult mai mare decat cel normal si pretindeau ca o parte din bani sa le fie virati la incasarea sumelor.

Prin intermendiul unui fond de investitii, americanii i-au insarcinat pe romani sa-i reprezinte si sa cumpere, in numele lor, paduri peste tot in tara noastra. Acest lucru s-a si intamplat, doar ca negociatorii s-au inteles cu vanzatorii si au furat in timp peste un milion de euro din diverse tranzactii. Vineri au ajuns insa la DNA pentru explicatii.

Dragos Lipan Secu a fost topometrist, dar a facut un curs de specializare in California. Acolo a castigat increderea reprezentantilor fondului de investitii Phemus, care administreaza o parte din afacerile Universitatii Harvard.

Americanii, care aveau in plan sa cumpere mii de hectare de padure in Romania, i-au dat mana libera sa actioneze in numele lor. Barbatul a facut insa afaceri proaste pentru Harvard, dar extrem de profitabile pentru el. Accepta sa cumpere la preturi mai mari si pretindea ca o parte din profitul celui care vindea padurea sa ii revina. In urma unor neintelegeri, doi parteneri de afaceri, din Bihor, l-au denuntat.

Sotia i-a fost mereu alaturi lui Lipan Secu. Pe pagina ei de socializare femeia a postat fotografii din tari exotice sau de la bordul unui iahturi. In Romania, cei doi locuiesc intr-un ansamblu rezidential.

Fondul de investitii Phemus, controlat de Universitatea Harvard, detine 32.000 de hectare de padure in Romania, care valoreaza peste 125 de milioane de dolari. Cele mai mari suprafete sunt in Vrancea, Suceava si Buzau.

Dragos Lipan Secu a cumparat pentru americani sute de hectare de padure de la un grup de functionari si oameni de afaceri din Focsani, la un pret de patru ori mai mare decat cel al pietei. Unul dintre amicii lui Lipan este patronul unui restaurant din Vrancea si este cunoscut ca samsar de terenuri.

Conducerea Harvard a aflat despre scandalul din Romania. Conform ziarului universitatii, institutia a decis sa-si vanda acum o mare parte a proprietatilor de aici. Harvard este una dintre cele mai mari prestigioase scoli din lume avand, la nivel mondial, cel mai mare buget dintre toate institutiile de invatamant.

Acolo au studiat zeci de castigatori ai Premiului Nobel si peste 50 dintre miliardarii lumii.

VIDEO PROTVPLUS.RO