Planul lui Trump pentru a stopa ”invazia migranților”. Avertisment pentru caravana în drum spre SUA

Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2018 10:27
Data publicarii: Vineri 02 Noiembrie 2018 07:08
Categorie: Internaţional

Donald Trump ţine în atenţia publicului un subiect de interes pentru electoratul conservator - imigraţia. Cu cinci zile înainte de alegerile legislative parţiale, preşedintele a anunţat că va modifica legea imigrației şi cetăţeniei.

Prin urmare, migranţii care nu intră pe căi legale în Statele Unite vor descoperi că le vor fi respinse cererile de azil. Totuşi, ca să nu mai ajungă ţinta criticilor, Donald Trump a promis că nu va mai despărţi la graniţă minorii de părinţii lor.Familiile de imigranţi ilegali care cer azil vor fi adăpostite împreună, în corturi.

Donald Trump: "Chiar în acest moment, caravane de migranţi uriaşe şi bine organizate se îndreaptă spre graniţa noastră de sud. Unii oameni numesc asta o invazie. Cam aşa şi e."

Donald Trump le-a transmis miilor de migranţi din America Centrală care înaintează spre Statele Unite că îşi pierd timpul - pentru că săptămâna viitoare va modifica legea imigraţiei printr-un ordin executiv.

Donald Trump: "Migranţii care vor să solicite azil trebuie să se prezinte la un punct de intrare în ţară. Cei care aleg să ne încalce legile şi intră ilegal nu vor mai putea folosi pretenţii lipsite de valoare pentru a primi automat acces în ţara noastră."

Preşedintele a precizat că va emite săptămâna viitoare un ordin executiv în acest sens şi că planul este complet legal. Reuters a menționat că potrivit prevederilor legii americane a imigrării şi cetăţeniei orice imigrant poate solicita azil în SUA, indiferent dacă a intrat printr-un punct de control specificat sau pe altă cale.

Preşedintele a declarat recent, fără a oferi dovezi, că în caravana migranţilor se află oameni periculoşi, sosiţi din Orientul Mijlociu. Apoi a anunţat că va trimite la graniţă 15.000 de soldaţi. Jurnaliştii l-au întrebat dacă militarii vor primi permisiunea de a deschide focul.

Donald Trump: "Oricine va arunca ca pietre, cum au făcut în Mexic... Vom considera că o piatră e la fel de periculoasă ca o armă de foc."

Trump este acuzat că apelează la orice manevră, chiar incitarea la rasism, ca să menţină în atenţia publicului tema migraţiei, cu doar câteva zile înainte de alegerile parţiale.

Preşedintele a distribuit pe Twitter un clip de campanie cu un imigrant mexican fără acte care a ucis doi poliţişti în 2014. La final apare întrebarea - "Pe cine vor mai lăsa democraţii în ţară?".

Alegătorii americani merg marţi la urne ca să aleagă noi membri ai Camerei Reprezentanţilor şi pe 35 din cei 100 de membri ai Senatului - ambele camere fiind controlate de republicani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Incendiu California
A vrut să își refacă viața în California, după un uragan, însă a ajuns victimă a incendiilor
Papa Francisc: "Strigătul celor săraci este greu de auzit pentru că este dominat de vacarmul celor foarte bogaţi"
Tot statul California a devenit un uriaş focar de incendiu. Focul s-ar putea extinde în tot vestul SUA
Ultima redută ISIS din Siria a fost cucerită. Unde ar fi fugit jihadiştii
Oraşul Paradise, transformat în iad. După ce au rămas sub cerul liber, localnicii sunt loviţi şi de epidemii
Avion din timpul celui De-al Doilea Război Mondial prăbușit într-o parcare. Bilanțul victimelor
bataie greci
Ciocniri între polițiști și protestatari la comemorarea Revoltei de la Politehnica din Atena
Alertă în Olanda, din cauza unei tradiţii de Moş Nicolae. Personajul care a provocat lupte de stradă
Cehii au protestat împotriva premierului miliardar Andrej Babis. Acuzațiile aduse
300.000 de francezi au protestat împotriva scumpirii carburanţilor. Ciocniri cu sute de răniţi
Zeci de civili, între care și copii, uciși în Siria. Cel mai grav bilanț din ultimele două luni
Donald Trump laudă militarii trimiși la granița cu Mexicul: „O barieră puternică”