Planul lui Trump pentru a stopa ”invazia migranților”. Avertisment pentru caravana în drum spre SUA

02-11-2018 07:08

Donald Trump ţine în atenţia publicului un subiect de interes pentru electoratul conservator - imigraţia. Cu cinci zile înainte de alegerile legislative parţiale, preşedintele a anunţat că va modifica legea imigrației şi cetăţeniei.

Prin urmare, migranţii care nu intră pe căi legale în Statele Unite vor descoperi că le vor fi respinse cererile de azil. Totuşi, ca să nu mai ajungă ţinta criticilor, Donald Trump a promis că nu va mai despărţi la graniţă minorii de părinţii lor.Familiile de imigranţi ilegali care cer azil vor fi adăpostite împreună, în corturi.

Donald Trump: "Chiar în acest moment, caravane de migranţi uriaşe şi bine organizate se îndreaptă spre graniţa noastră de sud. Unii oameni numesc asta o invazie. Cam aşa şi e."

Donald Trump le-a transmis miilor de migranţi din America Centrală care înaintează spre Statele Unite că îşi pierd timpul - pentru că săptămâna viitoare va modifica legea imigraţiei printr-un ordin executiv.

Donald Trump: "Migranţii care vor să solicite azil trebuie să se prezinte la un punct de intrare în ţară. Cei care aleg să ne încalce legile şi intră ilegal nu vor mai putea folosi pretenţii lipsite de valoare pentru a primi automat acces în ţara noastră."

Preşedintele a precizat că va emite săptămâna viitoare un ordin executiv în acest sens şi că planul este complet legal. Reuters a menționat că potrivit prevederilor legii americane a imigrării şi cetăţeniei orice imigrant poate solicita azil în SUA, indiferent dacă a intrat printr-un punct de control specificat sau pe altă cale.

Preşedintele a declarat recent, fără a oferi dovezi, că în caravana migranţilor se află oameni periculoşi, sosiţi din Orientul Mijlociu. Apoi a anunţat că va trimite la graniţă 15.000 de soldaţi. Jurnaliştii l-au întrebat dacă militarii vor primi permisiunea de a deschide focul.

Donald Trump: "Oricine va arunca ca pietre, cum au făcut în Mexic... Vom considera că o piatră e la fel de periculoasă ca o armă de foc."

Trump este acuzat că apelează la orice manevră, chiar incitarea la rasism, ca să menţină în atenţia publicului tema migraţiei, cu doar câteva zile înainte de alegerile parţiale.

Preşedintele a distribuit pe Twitter un clip de campanie cu un imigrant mexican fără acte care a ucis doi poliţişti în 2014. La final apare întrebarea - "Pe cine vor mai lăsa democraţii în ţară?".

Alegătorii americani merg marţi la urne ca să aleagă noi membri ai Camerei Reprezentanţilor şi pe 35 din cei 100 de membri ai Senatului - ambele camere fiind controlate de republicani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO