Petrecere în pandemie: cum a ajuns o nuntă să fie întreruptă de mascați


Ultimul update: Vineri 20 Martie 2020 13:26
Data publicarii: Vineri 20 Martie 2020 13:04
Categorie: Stiri actuale
Petrecere în pandemie: cum a ajuns o nuntă să fie întreruptă de mascați

O nuntă la care se adunau peste 100 de persoane a fost întreruptă de trupele speciale, care au trimis petrecăreții acasă și l-au amendat pe organizator.

 

Incidentul a avut loc joi în localitatea argeșeană Borlești, unde mai multe familii de romi s-au adunat la o nuntă, în ciuda interdicțiilor care nu mai permit manifestările cu mai mult de 50 de persoane.

”Conform tradiţiei, câteva zeci de romi din Videle, judeţul Teleorman, au venit în localitatea argeşeană pentru a lua mireasa. Intrarea alaiului de maşini în sat a fost surprinsă de camerele de supraveghere video ale primăriei şi în scurt timp informaţia a ajuns la cunoştinţa autorităţilor.

Imediat s-a dat alarma şi s-a intervenit rapid cu echipaje de poliţie, cu luptători ai Servicului pentru Acţiuni Speciale şi forţe ale Jandarmeriei Argeş”, scrie Ziarul Argeșul.

În curtea fără gard, oamenii legii au găsit aproximativ 100 de scaune, mesele erau pregătite ca pentru o mare petrecere, iar maşinile teleormănenilor erau parcate în afara părţii carosabile. 

Poliţiştii le-au explicat romilor că pe perioada stării de urgenţă astfel de manifestări sunt interzise şi au acţionat pentru eliberarea zonei şi dispersarea persoanelor.

”Așa petrecem noi în carantină”

De asemenea, cel care a organizat petrecerea a fost dus la secţie şi amendat cu 4.000 de lei, iar cercetările continuă pentru luarea măsurilor care se impun.

Potrivit publicației Ora de Sibiu, la nuntă au participat peste 100 de persoane, iar unul din petrecăreți striga chiar ”Așa petrecem noi în carantină”.

Primarul comunei, Luigi Ionescu, a declarat că nu ştia despre acest eveniment, de regulă persoanele de etnie romă neanunţând oficial despre astfel de petreceri.

Edilul spunea că, zilele trecute, a mers pe la fiecare familie din comunitatea de romi, pentru a explica noile măsuri impuse de autorităţi.

 

 

Sursa: Ziarul Argeșul

VIDEO PROTVPLUS.RO