Peste jumătate dintre copiii internaţi într-un centru de plasament din Prahova au COVID-19

Ultima actualizare: 04-09-2020 17:24
Smurd
Pro TV

Peste jumătate dintre copiii şi adolescenţii internaţi în centrul de plasament din localitatea Filipeştii de Târg, aflat în subordinea DGASPC Prahova, au fost diagnosticaţi cu COVID-19, cel mai mic dintre ei având opt ani.

Cinci dintre angajaţii centrului sunt, de asemenea, infectaţi cu SARS-CoV-2.

"Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la un centru de plasament din Filipeştii de Târg, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde 18 persoane au avut rezultate pozitive la testarea SARS-CoV-2. Este vorba despre 13 beneficiari, cu vârste între 8 şi 19 ani, dintre cei 23 testaţi şi cinci angajaţi dintr-un total de 41. Conform DSP, angajaţii depistaţi pozitiv au mers la spital în vederea evaluării, iar beneficiarii au fost consultaţi la Spitalul Municipal Câmpina unde au şi rămas internaţi. Ceilalţi zece au fost testaţi negativ. Mai sunt aşteptate rezultate pentru restul personalului angajat”, informează, vineri, Prefectura Prahova.

Conform celei mai recente raportări privind situaţia îmbolnăvirilor, de joi până vineri, 64 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu COVID-19, numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova, fiind de 4.447. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 145 de prahoveni au decedat.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 300 de paturi sunt ocupate. Un singur loc pentru bolnavii cu COVID-19 era liber, vineri după-amiază, la Terapie Intensivă, în timp ce unitatea mobilă de terapie intensivă, a cărei instalaţie de climatizare s-a defectat în urmă cu două săptămâni, este în continuare nefuncţională.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO