Zeci de bucureșteni au stat la coadă să-și depună dosarele de pensii. Reacția directorului Casei de pensii

Ultima actualizare: 04-06-2020 13:21

Aglomerație periculoasă la casele de pensii Ilfov și București. Peste 100 de oameni au așteptat câteva ore la coadă, sperând că își vor depune dosarele.

Au stat pe stradă, în soare, fără ca nimeni să le dea lămuriri ori să le ceară scuze. Reprezentanții Casei de pensii au ajuns în zonă abia la prânz și au dat vina pe numărul mic de angajați și pe organizarea proastă.

Reporter: De cât timp staţi?
Pensionar: "4 ore. Nu se poate aşa ceva. E bătaie de joc."

O coadă uriaşă s-a format la casa de pensii Ilfov. Oamenii care au stat câteva ore în soare au vrut să îşi depună dosarele de pensionare, însă au aflat că pentru ei a fost deschis un singur ghişeu.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: "Nu ştiu care sunt detaliile acolo, președintele Casei naţionale e în drum către dvs la solicitarea mea."

Preşedintele Casei naţionale de pensii a ajuns în jurul orei 12. În zonă a apărut şi directorul Casei de pensii Ilfov, Pavel Sile.

Dialog preşedinte - director :
"Eram pe drum"
"V-am zis personal să veniţi aici, am mers în birou şi nu eraţi"

Reporter: "De ce nu funcţionează lucrurile?
Pavel Sile: Functioneaza la capacitatea pe care o avem. Am solicitat conducerii majorarea numărului de personal că nu putem să face față acum ."

Mai mulţi agenţi de poliţie încercau să-i ţină pe oameni la distanţă sigură unul de celălalt.

De suferit au suferit în primul rând cei cu probleme de sănătate.

După ore bune în care oamenii au stat aici la coadă şi au folosit bordurile pe post de scaune în sfârşit în curtea instituţiei au fost aduse scaune pe care oamenii să se aşeze şi să aştepte.

Daniel Baciu, preşedinte Casa națională de pensii: "Vina e a colegilor de la casa pensii Ilfov şi o să luăm măsuri"

La câţiva paşi, de casa de pensii Ilfov, la Casa de pensii Bucureşti, aceeaşi situaţie. Sunt mulţi oameni care aşteaptă nimeni nu ne lămureşte de ce se sta atât la coada chiar şi 3 ore mi-au spus oamenii niciun angajat nu ne-a lămurit până în acest moment de ce funcţionează lucrurile aşa prost.

Femeie: "Directoarea a zis că dacă ne convine bine, dacă nu să plecăm"

Actele pot fi depuse şi online sau prin poştă, dar mulţi vârstnici se tem ca dosarele lor nu vor mai fi soluţionate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO