Peste 10.000 de turiști pe litoral, de Rusalii. Unele hoteluri nu mai au camere libere

Ultima actualizare: 05-06-2020 20:20

Pentru mii și mii de români, finalul acesta de săptămână se anunță unul memorabil. După săptămâni petrecute în casă, s-au urcat în mașini și trenuri și au pornit optimiști spre mare ori spre munte.

Urmează trei zile de libertate, iar pe litoral se vorbește deja de începutul sezonului de plajă. Nu sunt anunțate deloc ploi, iar temperaturile sunt potrivite pentru stat la soare pe șezlong.

Oaspeții au fost întâmpinați la terasele de pe plajă cu pește proaspăt și fructe de mare fripte pe grătar.

Leon, bucătar: "Aruncăm o mână de sare, usturoi din belșug, pătrunjel. Aici, am o doradă, sardine, o caracatiță. Am fiert-o în scorțișoară. Inele de calamari, creveți și midii bio din Marea Neagră."

Ton de 70 de kilograme pentru turiști

 

În acest loc, de pildă, un ton de peste 70 de kilograme urmează să ajungă în farfuriile clienților.

Ramona Pripas, administrator terasă: "Să zicem că este începutul sezonului oficial. Sunt trei zile în care am pregătit pentru clienții nostrii produse proaspete din ton. Am adus acest ton, sperăm să ne ajungă până luni."

După masă, obosiți, probabil, și de pe drum, unii turiști s-au întins pe șezlonguri ori au luat prima porție de bronz din acest sezon direct de pe nisip.

Victor, turist: "O atmosferă foarte plăcută. Nu foarte multă lume, toată lumea păstrează distanța. După această nebunie cred că era binevenită și o ieșire. Sperăm să fie totul ok, să ne bucurăm de anumite privilegii pe care nu le-am mai avut."

Potrivit reprezentanților din turism, peste 10.000 de români sunt așteptați să ajungă la sfârșitul acestei săptămâni pe litoral.

Unele hoteluri nu mai au camere libere

 

În acest hotel, de pildă, nu mai există nicio cameră liberă.

Iulian Tenie, manager complex hotelier: "După ridicarea restricțiilor de mobilitate am asistat la un adevărat entuziasm din partea turiștilor noștri. Cererea s-a triplat, este la fel de adevărat că i-am motivat cu câteva oferte. De pildă, trei nopți, din care plătesc doar două, iar în prezent patru nopți de cazare, din care plătesc doar trei."

Camelia Ciurea, reprezentant operator turism: "Cele mai multe hoteluri sunt deschise în Mamaia și Eforie Nord. Am avut oferte în Mamaia pornind de la 80 de lei cameră pe noapte, la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, ajungând până la 200 de lei camera. Hotelurile au ieșit cu preturi mici este un start de sezon."

Cât despre distracția de noapte, deocamdată cluburile rămân închise. Totuși, pentru clienții fideli s-au deschis terasele și plaja.

Ines Chiriac, reprezentant club: "Va fi un weekend, ne așteptăm, foarte foarte fain alături de oaspeții noștri pentru că cu toții ne-am dorit să ieșim un pic să ne bucuram de soare, de o cină elegantă, de un pahar de șampanie, adică ne putem relaxa și așa."

În weekend-ul de Rusalii, meterologii spun că pe litoral vremea va fi frumoasă, chiar dacă soarele se mai ascunde printre nori.
Nu sunt anunțate ploi, iar termometrele vor arăta peste 20 de grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO